El cap de llista de Ciutadans al Congrés dels Diputats per Girona, Héctor Amelló, ha assegurat aquest matí que el partit taronja aprovarà una Llei de l'Esport que "canviarà el sistema de subvencions per un sistema de contractes" i impulsarà el reconeixement mutu entre comunitats autònomes per a establir "una única llicència esportiva vàlida per a tota Espanya". Així ho ha indicat després d'assistir a la inauguració del torneig internacional de futbol base (MIC) celebrat a l'estadi de Vilatenim. El sistema proposat per Ciutadans per al suport de l'esport segueix el mateix camí de la recerca amb l'aprovació de la Llei de Ciència.

De forma paral·lela, el candidat taronja ha indicat que donarà suport a les esportistes espanyoles "promocionant l'esport femení" perquè existeixi una igualtat real entre homes i dones. A més, ha assegurat que Ciutadans evitarà que les esportistes professionals puguin ser penalitzades en cas d'embaràs "i ho farem perseguint les clàusules dels contractes que ho prohibeixin". Al costat d'això, "també facilitarem la seva reincorporació a la competició d'elit fins 4 anys després d'haver estat mares".

Finalment, Amelló ha remarcat que Ciutadans "combatrà la intolerància esportiva" i treballarà perquè en qualsevol competició esportiva es respectin els símbols constitucionals com l'himne i el cap de l'Estat. "Endurirem les sancions per ultratge als símbols constitucionals, enaltiment del terrorisme o promoguin l'odi", ha finalitzat.

Aquesta tarda Amelló, al costat del candidat al Senat per Girona, Bernat Doria, afiliats i simpatitzants de Ciutadans, han estat a Girona exposant el programa electoral als veïns que s'interessaven per aquest.