El projecte de voluntariat de l'Anxova Peluda ha estat guardonat amb un dels 10 premis que s'atorguen a persones joves de tot Catalunya, en la categoria lideratge humanitari o voluntariat, per la seva tasca. L'associació protectora d'animals l'Anxova Peluda de l'Escala ha estat guardonada amb el premi Ten Outstanding Youth Persons, que atorga la Jove Cambra Internacional de Catalunya en diferents categories, a les 10 millors persones joves del país, en la categoria de lideratge humanitari o voluntariat. L'entrega de premis es farà el dissabte dia 27 d'abril a la tarda, al Teatret del Serrallu de Tarragona.

Les responsables de l'entitat escalenca l'Anxova Peluda s'han mostrat molt satisfetes d'haver rebut aquest reconeixement a escala de país per una tasca que exerceix de forma totalment voluntària i amb recursos sempre privats. «Treballar de forma altruista és molt complicat, a vegades és incomprès i inclús criticat, però veure els gossos, la nostra raó d'existir, trobant famílies fantàstiques, recuperant-se de malalties o malalties greus i recuperant la dignitat de viure, és el millor premi del món», han declarat les responsables de l'Anxova Peluda.

Els TOYP són uns premis que es van crear el 1983, de la mà de l'associació sense ànim de lucre JCI, una entitat formada per joves ciutadans actius que duen a terme diversos projectes i activitats en les branques de Comunitat, Oportunitats Professionals, Formació i Internacional, assumint responsabilitats i desenvolupant habilitats directives, i que actua d'acord amb els objectius de la ONU (els Global Goals).

Els TOYP premien a les 10 millor persones joves, en el nostre cas de Catalunya, i els guanyadors també optaran a poder ser escollits com als 10 millors joves del món en 10 categories diferents.

El projecte de l'Anxova Peluda ha estat guardonat, doncs, just en l'any del seu cinquè aniversari, com a un dels 10 millors projectes liderats per joves de Catalunya en la categoria de Lideratge Humanitari o de Voluntariat. Es tracta d'un premi, doncs, atorgat en aquest cas per la JCI Catalunya, a partir de la candidatura presentada per la JCI Barcelona.

Després de l'entrega de premis a Tarragona, on es farà el reconeixement i es podrà dirigir unes paraules als assistents, es començarà el procés per a optar a guanyar com a TOYP en l'àmbit mundial, sempre en la categoria de Lideratge Humanitari o de Voluntariat.