La Universitat de Girona, la Diputació i el servei de biblioteques de la ciutat han creat Bibliomakers, un projecte pilot per fomentar la robòtica entre els joves de 13 i 18 anys. Aquest projecte es desplegarà a partir de tallers que es faran en deu biblioteques de les comarques gironines. El primer d’ells s’ha fet aquest dilluns 15 a la tarda, a la biblioteca Just M. Casero, de Girona. Cada taller es dividirà en tres sessions, la primera ha servit per construir un robot seguint un manual i l’han programat amb Scratch. En la segona sessió, els joves hauran d’imaginar-se màquines que dibuixin sobre una cartolina i en l’última de les sessions hauran de construir un robot amb diversos sensors i que interactuï amb un personatge virtual de l’Scratch. Els tallers són gratuïts, però cal inscripció prèvia.

A banda, la biblioteca Just M. Casero també oferirà un segon taller el 26 d’abril. En aquest cas, es faran equips i construiran robots a partir del sistema LEGO Mindstorms.

El 3 de juny es farà un tercer taller dirigit a joves de més de 16 anys. Durant les tres sessions els equips realitzaran experiments que introdueixen conceptes bàsics de programació, electrònica i mecànica d’una manera divertida. La proposta és transversal i cobreix competències informàtiques, matemàtiques, llengües i artístiques, i al mateix temps, ensenya a pensar d’una forma estructurada i estimula el pensament creatiu, la consciència crítica i el treball en equip.

Tots els tallers programats al Bibliomakers estan tutoritzats pel grup de recerca UdiGitalEd que hi ha a la Universitat de Girona.