El cap de llista de Ciutadans al Congrés dels Diputats per Girona, Héctor Amelló, ha anunciat que apostarà per impulsar els controls fitosanitaris al port de Palamós perquè es converteixi "en punt d'entrada i sortida de mercaderies". Aquesta mesura permetria "crear molts lloc de treball directes i indirectes tant a Palamós com a la província". Així li ho ha traslladat també als membres de la Federació de Comerç i Turisme (Fecotur) de Palamós en una reunió sectorial mantinguda aquest matí per a tractar aquest assumpte, la creació de l'espai Schengen al port i l'impuls turístic.

Amelló ha indicat que convertir el port de Palamós en un punt d'entrada i sortida de mercaderies "és una mesura prioritària" que a més pot fer-se "de forma immediata" i és compatible amb que Palamós també sigui Schengen. Respecte a això últim, el candidat taronja s'ha mostrat "completament a favor" però ha recriminat a la Generalitat que ho utilitzi ara mateix "com a confrontació amb el govern espanyol" i és per això que ha demanat al govern català que "sigui lleial a les institucions, que es comprometi amb la unió i la democràcia i no utilitzi el port de Palamós com a element de confrontació".

D'altra banda, Amelló ha explicat que Ciutadans també disposa d'un pla per al turisme a Espanya "amb horitzó 2030 i que consisteix en impulsar les destinacions turístiques perquè s'integrin en les noves tecnologies, es promogui l'ocupació de qualitat i es fomenti la formació dels empleats, sobretot en idiomes". Al costat d'això, ha exposat també la necessitat de "combatre la turismefòbia" perquè la indústria turística és "part essencial de l'economia espanyola, és bo per a la nostra província i cal re-impulsar-la".