Junts per Figueres ha presentat avui la candidatura que es presenta a les eleccions municipals del 26 de maig i que encapçala l'actual alcalde de la ciutat, Jordi Masquef. La llista, segons l'agrupació política, formada per 21 candidats i 9 suplents, representa una renovació molt important respecte les anteriors eleccions i té una mitjana d'edat de 43 anys, que es correspon amb la mitjana d'edat de la població catalana. "La candidatura de Junts per Figueres és un mirall de la societat actual, tant des d'un punt de vista generacional, com per la seva transversalitat o la paritat entre homes i dones", ha explicat Masquef.

La candidatura, que s'ha fet la tradicional fotografia de grup a les escales de la plaça Gala-Salvador Dalí, també es caracteritza per una majoria de membres independents, que no estan afiliats ni associats a cap partit polític. "Ens uneix l'entusiasme i l'estima per Figueres", ha afegit l'actual alcalde.

Masquef ha assegurat que la llista de Junts per Figueres "està pensada per governar la ciutat, donar resposta a les necessitats del present i construir la Figueres del futur" i, en aquest sentit, ha posat en valor que es tracta d'un equip que "combina la gent jove que representa el relleu generacional amb la veterania que ens aporta l'experiència i la saviesa". "Persones preparades, arrelades a la ciutat i que han triat dedicar-hi una part de la seva vida des del servei públic", ha indicat.

L'alcalde figuerenc ha manifestat que en els pocs mesos que porta al capdavant del consistori "he demostrat que podem passar de les paraules als fets" i considera que "ara la ciutat necessita mantenir aquest camí amb un govern fort, un equip sòlid i estabilitat política". "Figueres ha de foragitar els invents i experiments basats en el derrotisme i el no a tot", ha afegit.

Segons Masquef, la candidatura de Junts per Figueres "vol ser el triomf de l'optimisme i contagiar l'orgull de ciutat a tothom perquè representem un present i un futur que no renega del passat, sinó que en vol aprendre per millorar". L'alcalde ha fet una crida als figuerencs i figuerenques a treballar plegats "per la ciutat que tots volem, perquè la volem fer junts amb tots vosaltres".

CANDIDATURA DE JUNTS PER FIGUERES

1. Jordi Masquef i Creus

Té 39 anys i és llicenciat en Dret, màster en Assessoria i Gestió Tributària i postgrau en Dret de Família i Successions. Entre 2005 i 2011 va treballar com a advocat i assessor fiscal als despatxos de Barcelona de les consultores internacionals Landwell-Pricewaterhousecoopers i Ernst&Young, a més d'exercir des de fa nou anys com a professor de la llicenciatura d'Administració i Direcció? d'Empreses a ESADE-Universitat Ramon Llull. També ha estat docent del grau mitjà en Gestió? Administrativa al Centre Escolar Empordà? de Roses. Des

de l'any 2012 és regidor a l'Ajuntament de Figueres i el passat 14 de novembre de 2018 va ser nomenat alcalde de la ciutat. Fins fa pocs mesos era membre de la Junta Directiva de la Unió Esportiva Figueres.

2. Carles Arbolí i Padrosa

Té 47 anys i és periodista especialitzat en Comunicació Política i Comunicació Institucional. Va començar la seva trajectòria professional en el món dels mitjans de comunicació a Ràdio Popular de Figueres i ha estat cap de redacció del setmanari Hora Nova, delegat a l'Alt Empordà del Diari de Girona, redactor de la Vanguardia a Girona i Barcelona i membre de l'equip fundador del diari ARA, d'on era el cap de Societat, fins que el febrer de 2012 va ser fitxat per l'aleshores conseller Lluís Recoder, com a director de comunicació del Departament de Territori i Sostenibilitat. Posteriorment va exercir les mateixes funcions amb el conseller Santi Vila als Departaments de Cultura i Empresa i Coneixement. També ha col·laborat amb els serveis informatius de Catalunya Ràdio, RAC1, SER Catalunya, RNE i l'Agència EFE i va dirigir alguns programes a l'antiga TV Figueres i Empordà TV. Actualment és assessor de comunicació a la Diputació de Girona i es troba en excedència laboral del diari ARA.

3. Alba Albert i Vinagre

Té 23 anys i és Graduada d'Educació Primària en l'especialitat de Música. Té estudis musicals i està vinculada a les entitats culturals de la ciutat des de fa molts anys. Actualment és mestra a La Flauta Màgica de Figueres i des de fa més de set anys està vinculada al món de l'educació. També compta amb experiència en la direcció d'activitats d'educació en lleure. Des de 2018 és la presidenta de Joventuts Musicals a Figueres.

4. Núria Galimany i Granés

Té 51 anys i és llicenciada en Traducció i Interpretació, traductora jurada francès-català, amb estudis d'especialització al Japó i Brasil i amb l'obtenció? de crèdits universitaris d'enginyeria a la UPC. Compta amb vint anys d'experiència laboral en el món de l'enginyeria civil i l'obra pública i tretze anys de trajectòria en el món de l'administració local treballant per a diversos ajuntaments de l'Alt Empordà?. Ha estat directora adjunta del Museu d'Art Naïf, professora de llengua japonesa i traductora i intèrpret. Des de l'any 2016 és regidora de l'Ajuntament de Figueres,

primer com a responsable de les àrees d'Infància, Educació i Joventut, a les que actualment s'hi han sumat les d'Acció Cívica i Drets Civils.

5. Ramon Cos i Teixidó

Té 46 anys i és mosso d'esquadra format a la desena promoció del cos. Ha treballat a la unitat de Seguretat Ciutadana de l'Àrea Bàsica Policial de Roses, a l'àrea de Suport Penitenciari a la presó Model de Barcelona i a l'Àrea Regional de Trànsit de Girona, al sector de Figueres, a l'Oficina Tècnica i a la unitat d'Investigació d'Accidents de Trànsit. La seva formació es complementa amb nombrosos cursos d'educació viària, de gestió de la mobilitat, de gestió i dret de la seguretat (director i cap de seguretat), de medi ambient, de balística, de menors, de tècniques de defensa i control policial o de presa de decisions i treball en equip, entre d'altres. També ha exercit la docència com a professor a l'Escola de Policia de Catalunya, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), l'Escola Universitària de la Salut i l'Esport (EUSES) i a altres institucions. Actualment és el president de l'Associació pel Desenvolupament de l'Educació Viària a Catalunya (ADEVIC). A nivell de ciutat, ha estat el fundador i president de l'associació de veïns de l'Horta de l'Hospital, secretari de la Federació

d'Associacions de Veïns de Figueres, president de l'Associació de Mares i Pares (AMPA) de l'escola Cor de Maria i secretari del Club Tennis Alt Empordà de Figueres.

6. Josep Maria Bernils i Vozmediano

Té 58 anys, és periodista i té una llarga trajectòria en el món de la comunicació local i comarcal. Ha estat delegat del Diari de Girona a l'Alt Empordà?, director del Setmanari de l'Alt Empordà, director d'informatius de TV Figueres i sotsdirector d'Hora Nova. Ha compaginat la feina estrictament informativa amb el periodisme de recerca, especialment de temes històrics i culturals. Ha rebut, entre altres, el premi Carles Rahola (1990) i el Premi Avui de Periodisme (1991). Actualment és el cap de Comunicació del Consell Comarcal de l'Alt Empordà i durant tres anys va compaginar aquesta tasca amb la mateixa feina al Consell Comarcal del Pla de

l'Estany. Com a professional autònom ofereix serveis de comunicació i des de fa tres anys col·labora com a assessor de comunicació de la Fundació Salut Empordà. Membre de la Comissió del Nomenclàtor de l'Ajuntament de Figueres, des del setembre de 2013 n'és el coordinador-documentalista. En l'àmbit associatiu, ha estat president de l'Associació de Pares d'Alumnes del col·legi La Salle, secretari dels Amics del Festival del Circ i col·laborador d'Unicef-Alt Empordà i dels Amics del Comptat d'Empúries i del Castell de Quermançó, entre altres.

7. Manel Rodríguez i Plana

Té 53 anys i és economista i comerciant, expert en Social Media. Després de treballar al Banc Popular a Barcelona i de formar part del comitè de direcció de l'empresa Maxor, es va incorporar al negoci familiar del carrer Peralada de Figueres. Durant molts anys ha format part de la Junta de Comerç Figueres Associació i va ser president de l'Associació de Mares i Pares (AMPA) del col·legi de les Escolàpies. Actualment també col·labora com a articulista d'opinió a la premsa local.

8. Pilar Sánchez i Quiles

Té 43 anys, és empresària i professora de dansa. Té estudis de Ciències Empresarials, però la seva passió des de ben petita ha estat el món de la dansa, on s'ha format de la mà de grans professionals. Especialitzada en la modalitat de 'flamenco', ha passat part de la seva trajectòria professional dirigint espectacles a la demarcació de Girona i a França, durant cinc anys, o a ciutats com Singapur o Hong Kong. Vinculada amb el món associatiu de Figueres, actualment dirigeix la seva pròpia escola i és directora d'una companyia de dansa flamenca. En els darrers quatre anys ha estat la vicepresidenta de la Casa Cultural de Andalucía a l'Alt Empordà, on hi col·labora activament des de fa dues dècades.

9. Miquel Fernández Garcia

Té 27 anys i és graduat en Pedagogia i postgraduat en Mediació Comunitària i Resolució de Conflictes Públics. Ha treballat al Gabinet de Materials i Recerca per a la Matemàtica a l'Escola (GAMAR) de la Universitat de Girona durant tres anys i en altres serveis educatius com el Departament TAC de la Generalitat o el Servei Educatiu de la Fundació Gala-Salvador Dalí. Membre actiu de l'associacionisme veïnal de la zona nord oest de Figueres, actualment és el responsable de l'àrea de Mediació i coordinador de Projectes Socials, Culturals, Esportius i Escolars de l'empresa Aprop, Gestions i Serveis. Dins aquesta tasca ha desenvolupat, entre d'altres, tasques de mediació comunitària i formació als barris del Juncària Parc Bosc, Habitatges del Parc i l'Olivar Gran i ara s'encarrega del servei de dinamització i coordinació de l'espai cívic del teatre del Bon Pastor de Figueres, com a hotel d'entitats.

10. Chantal Olivé i Tena

Té 45 anys i és graduada en Nutrició Humana i Dietètica, però des d'un bon principi va encarar la seva trajectòria professional al sector de l'empresa privada. Actualment és la directora de compres d'una empresa

altempordanesa líder en el sector de la fabricació i distribució de productes per l'hostaleria. Des de finals de l'any passat també és la presidenta de l'executiva local del Partit Demòcrata (PDeCAT) a Figueres.

11. Carme Martínez i Llonch

Té 39 anys i és llicenciada en Farmàcia, especialitzada en fitoteràpia i formulació magistral. Actualment exerceix com a farmacèutica titular a la farmàcia que porta el seu nom a la plaça Triangular, que és la històrica Farmàcia Vidal.

12. Khalil Souini El hilali

Té 35 anys. Va estudiar a l'institut Cendrassos i ha dedicat tota la seva vida professional al sector de l'hostaleria. Actualment regenta una cafeteria a la ciutat de Figueres, a més del negoci familiar que van fundar els seus pares l'any 1964 i que és un restaurant de fires que participa a la majoria de les festes majors que es fan al llarg de l'any a la demarcació de Girona.

13. Enric Sánchez i Roig

Té 29 anys i és tècnic en Emergències Sanitàries. Actualment treballa en una unitat d'emergències mèdiques a la ciutat de Figueres. Des de ben jove ha estat vinculat al món sanitari i al teixit associatiu de la ciutat, ja sigui com a voluntari a Creu Roja, on hi va estar al llarg de set anys, o com a membre de la junta directiva del Centre Recreatiu Empordanès de Vilatenim.

14. Martina Prat i Vandellós

Té 49 anys i és llicenciada en Geografia i Història, especialitzada en Planejament Urbanístic, a més de tècnica especialista cadastral. Ha treballat com a tècnic en cartografia digital i tècnic especialista en sistemes d'informació geogràfica i va ser la coordinadora de la realització dels mapes base per la redacció del POUM de Roses. En l'àmbit educatiu compta amb la titulació de directora d'activitats de lleure infantil i juvenil, vetlladora escolar, monitora de transport escolar i certificat de manipulació d'aliments en servei de menjadors col·lectius. En aquest àmbit, està vinculada des de l'any 2012 a l'escola Sant Pau de Figueres, on actualment treballa de vetlladora, coordinadora de les activitats extraescolars, bibliotecària de tardes, reforç? i acollida matinal. També col·labora amb la parròquia de la Immaculada, l'associació dels Pastorets de Figueres i és membre vocal de l'institut Ramon Muntaner.

15. Marta Peinado i Cano

Té 37 anys i és mestra d'educació primària, especialitzada en noves tecnologies aplicades a l'educació i en horticultura ecològica escolar. També té la titulació de monitora i directora d'activitats de lleure infantil i juvenil. Fa 14 anys que es dedica a la docència. Ha treballat a l'escola del Parc de les Aigües de Figueres i a l'escola de Fortià, en la qual va ser directora del centre. Actualment treballa a l'escola Sant Pau de Figueres, on és tutora, coordinadora del Grup Impulsor de la Xarxa de Competències Bàsiques i membre del Consell Escolar. També forma part de la junta directiva de l'Associació de Veïns del barri de la Plaça de l'Estació de Figueres.

16. Albert Alemany i Montiel

Té 39 anys i és empresari informàtic. De formació és enginyer tècnic en informàtica de gestió, màster universitari en Enginyeria Informàtica i Prevenció de Riscos Laborals i postgraduat en Gestió de Qualitat. Actualment és el soci director d'una empresa informàtica i de serveis web amb seu a Figueres i assessor acreditat de l'Agència per la Competitivitat de l'Empresa de la Generalitat (ACCIÓ) en programes de creixement empresarial. També forma part de la junta de l'Associació de Noves Tecnologies de Girona (AENTEG) i ha exercit de professor a l'escola universitària ERAM, així com en formacions per diferents empreses i entitats.

17. Margarita Mas i Padilla

Té 78 anys i actualment està jubilada. Va ser durant dotze anys professora al Casino Menestral i a l'Escola de música d'Arts i Oficis de Figueres i també ha treballat d'administrativa i de cuidadora de gent gran, fins a la seva jubilació. Molt vinculada amb el teixit associatiu de la ciutat, actualment col·labora amb Òmnium Cultural i les associacions Amics del Castell de Sant Ferran, Amics de Sant Baldiri, Amics dels Museus Dalí i el Triangle Blau, entre d'altres.

18. Miquel Roura i Roig

Té 40 anys, és empresari i amb estudis en Administració i Direcció d'Empreses i Màster en Comunicació i Màrqueting. Actualment exerceix com a gerent i director d'exportació de l'empresa familiar que des de fa més de cent anys es dedica a la fabricació d'espelmes i els seus complements amb implantació a 30 països. També és el president de l'Associació Europea de Fabricants d'Espelmes (AECM), secretari de la junta directiva del Cercle Sport Figuerenc i vicepresident de la penya blaugrana Almogàvers Empordà. Ara fa tres anys va ser nomenat Ambassador de la Generalitat, que és una distinció atorgada a un centenar de professionals catalans amb projecció internacional amb l'objectiu de promoure els valors de Catalunya arreu del món.

19. Judit Moriscot i Gazules

Té 40 anys i és llicenciada en Publicitat. Actualment treballa en una empresa familiar del sector dels ascensors i està molt relacionada amb l'àmbit esportiu de la ciutat, tant en les campanyes d'esquí que organitza el Consell Esportiu de l'Alt Empordà com amb el Club Atletisme Figueres (CAF Runners)

20. Ramon Pastoret i Güell

Té 66 anys i és diplomat en Ciències Empresarials. Després de treballar deu anys en diferents responsabilitats a l'empresa privada, es va incorporar al sector de la banca en el qual va treballar durant 36 anys, sempre a Banc Sabadell, fins a la seva jubilació. Durant aquesta etapa ha estat director de les oficines de la Bisbal d'Empordà, Sant Feliu de Guíxols, Figueres i Roses. Actualment és el president del Club Bàsquet Escolàpies de Figueres.

21. Marià Lorca i Bard

Té 80 anys i va ser alcalde de Figueres per la coalició de Convergència i Unió entre els anys 1983 i el 1995. Anteriorment havia format part del primer ajuntament democràtic, on va ser el primer tinent d'alcalde durant el mandat d'Eduard Puig Vayreda. També va ser diputat al Parlament (1980-84) en la legislatura que va permetre recuperar l'autogovern de Catalunya. Professionalment es va dedicar a la compra i venda a l'engròs de fruites i verdures. El seu mandat sempre serà recordat pel de la construcció de les grans infraestructures de la ciutat (Teatre Municipal El Jardí, piscina coberta, segon pavelló, reforma del Museu de l'Empordà, nous edificis municipals, creació de l'empresa de serveis Fisersa, ronda Sud, estadi municipal de Vilatenim, aparcaments soterrats, etc.) i per l'impuls a la figura i l'obra de Salvador Dalí. Actualment és el president de Càritas Figueres.

SUPLENTS

Aida Vera i Jordà

Té 30 anys i és graduada en Publicitat i Relacions Públiques, treballa d'assessora d'imatge personal i és postgrau en Nutrició Esportiva i Fitness. Des de molt jove que està vinculada a l'associacionisme local i comarcal amb entitats com la Colla Castellera de Figueres o l'Associació de Judo de l'Alt Empordà. Va ser presidenta local i comarcal de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC).

Josep Obradors i Alberch

És metge especialista en Obstetrícia i Ginecologia amb exercici a Figueres des de l'any 1985. Va ser el primer cap de servei d'aquesta especialitat a l'Hospital de Figueres i ha estat metge especialista i coordinador de cirurgia laparoscòpica ginecològica a l'Hospital Josep Trueta de Girona. També ha estat president de la secció d'Obstetrícia i Ginecologia a Girona de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears. Actualment és el director mèdic de la clínica de reproducció FIV Obradors de Figueres.

Mireia Sala i Viñolas

Té 26 anys i és graduada en Arquitectura Tècnica i màster en formació de professorat amb l'especialitat de tecnologia. Actualment exerceix de professora de secundària i batxillerat a Figueres. Des dels 16 anys que està vinculada amb el món del lleure i l'educació i és membre de diverses entitats de la ciutat que promouen la cultura popular i l'associacionisme, com ara el Centre Recreatiu Empordanès de Vilatenim i la Colla Dolça Tardor.

Xavi Buixó i Talavera

Té 40 anys i treballa de comercial en una empresa d'automòbils de Figueres amb una experiència de 16 anys en el sector. Com a afició, amenitza esdeveniments de tot tipus com a disc-joquei i ha estat jugador de futbol a diferents equips de la demarcació de Girona, entre els quals hi ha la Fundació Esportiva Figueres.

Fabiola Arauco Bravo

Té 43 anys i és odontòloga formada a la Universidad Cristiana de Bolívia, en l'especialitat de cirurgiana- dentista. Viu a Figueres des de l'any 2000 i actualment treballa en una clínica dental de la ciutat. Forma part i està implicada amb l'Asociación de Bolivianos 6 de agosto de Figueres.

Albert Llobet i Portell

Té 30 anys i és graduat en Disseny Industrial i 'Bachelor' d'Art a la universitat anglesa de Southampton. També ha cursat un intercanvi a la Rhode Island School of Design d'Estats Units. La seva trajectòria com a artista plàstic l'ha convertit en un dels figuerencs amb més projecció internacional en el món de l'art. La seva dedicació artística la compagina amb projectes d'hostaleria, amb negocis oberts a Llançà i Figueres.

Laia Campos i Pairutó

Té 35 anys i és diplomada d'Educació Infantil amb titulació i estudis en Pastoral Educativa. Treballa de mestra al col·legi de les Escolàpies des de fa deu anys i actualment també és membre de l'equip directiu de l'escola. Des de ben jove està vinculada en el món de l'educació en el lleure i el voluntariat social i va participar en la creació de la Colla Castellera de Figueres.

Lluís Heras i Trilla

Té 44 anys i és diplomat en Ciències Empresarials amb estudis en economia i finances. Professionalment, compta amb experiència en la gestió logística i econòmica i actualment treballa com a delegat de vendes. És membre de la junta de l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) del col·legi La Salle de Figueres

Mar Dacosta i Guzman

Té 22 anys, és graduada en Dret i actualment està cursant el màster de l'advocacia. Ha adquirit experiència en diversos àmbits del dret en diferents despatxos legals de Figueres i Girona. Paral·lelament ha impartit classes d'anglès i ha treballat en l'organització d'esdeveniments culturals a Figueres