Frederic Guirado Ballester serà el número dos de la candidatura d'ERC l'Escala en aquestes eleccions municipals. Avalat per unanimitat en l'assemblea oberta a totes les persones vinculades al partit que la secció local escalenca ha celebrat aquesta setmana, Guirado ha donat les gràcies per la confiança i ha acceptat el repte amb "respecte però moltes ganes de treballar per un municipi que va des del Riuet fins a Montgó i que necessita una política de proximitat que ningú fa com aquest equip", segons explica en un comunicat.

Nascut el 27 de febrer de 1976 i de família escalenca, ha estudiat turisme a la UDG i hostaleria a l'escola de de Girona i s'ha dedicat sempre a negocis vinculats al món turístic i hostaler, duent a terme diverses iniciatives empresarials.

Amb àmplia experiència en el teixit associatiu escalenc, ha estat membre de l'ADET (agencia de desenvolupament econòmic i turístic), president de l'associació de la Cuina de la Sal i membre de la junta de la de la UBET (Unió de Botiguers i Empresaris Turístics) durant els últims 4 anys.

"Sempre he tingut interès en la política i ara és el moment de fer un pas endavant. Després dels últims mesos que hem passat a Catalunya calen ajuntaments republicans i, a l'Escala, ERC és l'únic projecte independentista amb una base municipal sòlida i de futur", ha dit Guirado.

Per la seva banda, Etna Estrems, s'ha mostrat molt satisfeta que Guirado hagi acceptat el repte; "fa temps que conec en Fredi, des que ens vam trobar organitzant la consulta popular sobre la independència al 2010, i sempre he pensat que podia ser una peça clau en aquest projecte de l'Escala del futur que estem construint. Ens fa molt feliços que hagi fet aquest pas endavant, estic segura que serà un gran actiu a la política del nostre poble".

L'empresari escalenc també té una àmplia trajectòria en tots aquells temes relacionats amb l'autodeterminació i la demanda de llibertat del país. L'activisme independentista ha format sempre part de la seva vida i es mostra disposat a seguir lluitant per aconseguir la independència des de totes les instàncies possibles. "Amb l'Etna ens coneixem des de la consulta popular de 2010 i hem coincidit en totes les iniciatives que han anat sorgint des de llavors en aquest sentit. No tinc cap dubte que aquest equip durà endavant el seu compromís amb el mandat de l'1O igual que ho va fer amb la seva celebració. La feina de base d'aquesta república que tots volem s'ha de fer des dels ajuntaments", ha assegurat Guirado.