La Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona, segons les dades obtingudes dels seus agremiats, destaca que la previsió d’ocupació de les vacances de Setmana Santa, estarà entre el 67 i el 80% a les diferents zones.

Dades d’ocupació hotelera

Les dades d’ocupació hotelera de la Setmana Santa d’enguany es centren en els dies festius, iniciant el dijous 18 fins al dilluns 22 d’abril, atès que l’obertura de la major part dels allotjaments turístics serà a partir del dijous.

En aquest sentit, la previsió d’ocupació de les zones del litoral gironí és del 80% a la Costa Brava Centre, 78% a la Costa Brava Sud i 67% a la comarca de l’Alt Empordà.

Pel que fa a Girona ciutat i a les seves rodalies, es preveu una ocupació del 80%.

Respecte a les zones d’interior i de muntanya, l’ocupació es trobarà al voltant del 75% a la comarca de la Garrotxa, del 69% al Ripollès, del 63% a la Selva Interior i del 51% a la Cerdanya.

S’observa que amb les dades esmentades anteriorment, el visitant a la província de Girona optarà més pel destí costaner i de ciutat que el de muntanya, atès que la Setmana Santa per dates és més tardana.

Estada

La mitjana d’estades del visitant a la província de Girona és de 3 dies a les zones costaneres i de 2 dies a les zones de muntanya i interior, així com a la ciutat de Girona.

Els dia que hi haurà una major entrades de visitants als allotjaments turístics serà el divendres 19 d’abril.

Perfil del turista

El perfil del turista que arribarà a la província de Girona durant aquesta Setmana Santa serà turisme familiar, participants al torneig internacional de futbol base MIC i parelles de mitjana edat.

Pel que fa a la procedència dels viatgers, el 71% provindran del mercat nacional amb un 51% de catalans i un 20% de la resta de l’Estat Espanyol. El 29% provindran de països de la Unió Europea, precedit per França, seguit del Regne Unit i Alemanya.

Contractació i preus

El client que visita la província de Girona manté la seva forma de contractació en relació a l’any passat. En aquest sentit, el 40% dels visitants han reservat el seu allotjament turístic a través de touroperadors o plataformes de reserva per internet (com per exemple Booking o Expedia), respecte un 60% que l’han contractat de forma directa amb l’establiment (per telèfon, pàgina web, fax, etc.).

Pel que fa els preus de les habitacions, el 75% dels enquestats no han pujat preus, respecte un 25% que sí que ho han fet amb un 2% d’increment.

Comparativa any interior

En general, l’ocupació turística durant la Setmana Santa serà semblant a l’any passat, sobretot pel que fa a les zones de muntanya, interior i Girona ciutat. No obstant, a les zones costaneres, serà una mica més alta en relació a l’any passat, tenint en compte que la Setmana Santa ha caigut més tard.

Segons les dades obtingudes dels establiments federats, una incidència negativa i/o positiva que les previsions es compleixin és la climatologia dels dies de Setmana Santa. També les reserves d’última hora hi poden afectar de forma positiva.

Restauració

Els establiments de restauració de la província de Girona preveuen una ocupació del 70% sobre la capacitat dels seus locals. Els dies que tindran més clients seran el divendres a la nit, el dissabte al migdia i a la nit i el diumenge al migdia.