Esquerra Republicana Girona ha donat el tret de sortida a la campanya per a les eleccions del 28 d'abril des de Torroella de Montgrí. Concretament l'acte s'ha dut a terme al Museu de la Mediterrània des d'on la número 1 d'Esquerra i candidata al Congrés, Montse Bassa, ha deixat clar que "estem preparats per guanyar i lluitarem contra la repressió i per la independència de Catalunya amb la força democràtica de les urnes".

"Aquestes eleccions van de llibertat, de defensar la democràcia, de contraposar urnes a repressió i, sense cap mena de dubte, de defensar a Madrid els interessos dels gironins i les gironines", ha explicat la candidata republicana.

Bassa ha destacat el paper central que Esquerra jugarà en aquests comicis perquè "només ens val la victòria per aturar el bloc d'extrema dreta i aturar el pacte que ja estan cuinant el PSOE i Ciutadans". En aquest sentit, la candidata gironina ha manifestat que "a hores d'ara només Esquerra pot aturar aquestes opcions i, per aquest motiu, sortim a totes i a aconseguir la major força possible".

"La Dolors i la resta de presos polítics i exiliats en són una prova. Ni ens aturem ni renunciem a res tot i ser víctimes d'una repressió ferotge", ha afegit Bassa.

Per la seva banda, el número 2 d'ERC al Congrés per Girona, Joan Margall, ha insistit en el fet que "Esquerra serem molts i tornarem a obligar al PSOE a seure a la taula. Sense línies vermelles però poden parlar de tot" i ha recordat que "esperem trobar-nos amb un Pedro Sánchez menys covard, menys pendent dels barons socialistes i de l'extrema dreta per obrir una etapa de diàleg que ha de culminar amb la celebració del referèndum que reclama el 80% de la societat catalana".

D'altra banda, la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, ha dit que "no ens fa por, ho hem demostrat durant tota la història d'Esquerra que ens contempla. Continuarem lluitant per la independència de Catalunya i el dret a l'autodeterminació. I per fer-ho, per primera vegada, un partit independentista guanyarà a Catalunya unes eleccions espanyoles i els obligarem a seure a la taula a dialogar i a trobar una solució política a la situació actual".

El candidat al Senat, Jordi Martí, ha recordat que "continuarem sent la veu més vàlida a Madrid per defensar els interessos dels gironins i gironines. Fa anys que ho demostrem i ara, amb més força que mai, els posarem a sobre la taula els incompliments i menyspreu que històricament el govern central, sigui del color que sigui, ha tingut envers les comarques gironines".