El portaveu de Ciutadans (Cs) Figueres, Héctor Amelló, ha anunciat en un comunicat que entre les mesures que durà en el seu programa electoral hi ha un pla estratègic de comerç de proximitat “que permetrà reactivar econòmicament la ciutat” amb l’objectiu “d’aconseguir tornar a aixecar persianes, crear llocs de treball i convertir Figueres en el referent comercial de la província i el sud de França”.

El pla en qüestió passarà, en primer lloc, per establir uns eixos comercials primaris i secundaris en tots i cadascun dels districtes de la ciutat; en segon terme, “establirem una línia de subvencions per a nous negocis que s’implantin en aquests llocs” i, a més, “establirem una exempció del pagament de l’IBI a tots aquells propietaris que lloguis els seus locals en aquests nous eixos comercials”.

Per Amelló, aquest pla estratègic haurà d’anar unit a la creació d’una regidoria de Comerç “que permetrà establir una relació directa entre els agents econòmics i socials relacionats amb el sector”. La iniciativa que proposa el representant taronja, anirà en paral·lel a la creació de l’Agència de Comerç i Turisme de Figueres “que no ens hem cansat de reivindicar al llarg de tot el mandat perquè és l’única manera de gestionar el comerç de la ciutat amb criteris del segle XXI”.

Finalment, el pla estratègic també comptarà amb un observatori del comerç de proximitat “que permetrà recollir dades rellevants per planificar estratègies d’innovació comercial”.