La candidatura republicana ha presentat aquest matí la llista completa amb la qual es presentaran a les eleccions municipals del 26 de maig. Agnès Lladó liderarà una llista que ella mateixa ha definit com «molt pensada i meditada» composta per candidats destacables en «eixos bàsics» com l'educació, la cultura, el teixit associatiu o l'esport. Lladó ha donat a conèixer els vint noms que la segueixen als comicis acompanyada de Jesús Quiroga (2), Maria Gratacós (3), Ester Marcos (5), Gregori Peral (6) i Sònia Jurnet (7).

L'alcaldable ha parlat d'una llista «transversal» que incorpora molta gent independent però que «manté el llegat de la gent d'ERC de Figueres, els valors republicans i d'esquerres», tant volen mostrar que és així que el lloc honorífic de la llista l'ocuparà Franscesc Canet, reconegut polític figuerenc, una incorporació que a Lladó li fa «especialment il·lusió» per ser «un referent, pel qual vaig entrar jo a ERC», ha manifestat.

ERC creu que és «l'alternativa que necessita Figueres» que presenta un projecte «modern, innovador, engrescador i realista», aspecte que, segons ha dit Lladó, «és el que ens està demanant la gent a les trobades que estem fent amb associacions i veïns».