Aquest diumenge s'ha presentat la candidatura Compromesos amb Sant Llorenç de la Muga - Acord Municipal davant de més d'un centenar de veïnes i veïns del municipi a la plaça de l'ajuntament. Compromesos assegura en el seu comunicat de presentació que és una candidatura clarament municipalista i transversal, formada per 10 persones del poble que treballen voluntàriament des de diferents entitats locals i col·lectius. Encapçala la candidatura Montse Brugués i Massot, qui va ser presentada per l'alcaldessa de Sant Climent Sescebes, Olga Carbonell.

Brugués va relatar els motius per fer el pas de presentar-se per ser alcaldessa i va transmetre als assistents "la il·lusió d'encapçalar un projecte i un equip de persones compromès amb el poble i els seus habitants". Brugués va explicar que des de l'ajuntament "donarem suport a totes les entitats i iniciatives veïnals de Sant Llorenç de la Muga" perquè són la base per a un poble actiu i amb vida. Així mateix, va insistir en el caràcter transversal i la cultura de l'esforç i dedicació de l'equip que l'acompanya.

Brugués, que va assegurar tenir una ferma vocació de servei pels assumptes públics i l'atenció a les necessitats de les persones, va presentar tots els membres de la candidatura remarcant que "durem un altre tarannà a l'ajuntament, posant els veïns i veïnes al centre de les decisions" per compensar el dèficit de recursos i serveis que tenen els municipis petits en comparació amb les ciutats. Així, completen la llista electoral Pere Brugués i Segundo, Joan Martínez i Roca -que actualment és regidor d'ERC-, Sandra Quera i Caamaño -també regidora d'ERC-, Jordi Sardà i Pérez, Clàudia Juanola i Sánchez, Ricard Arxé i Solé, Anna Costa i Sindreu, Rosa Reglà i Tosquella i Judit Mallart i Gil, els tres darrers com a suplents.

La candidatura

En aquestes eleccions, Sant Llorenç de la Muga té més de 250 habitants. Més del doble que fa vint anys. Aquest fet provoca que el nombre de regidors a escollir passi de 5 a 7. També canviarà la forma de triar-los. Fins ara es feia per elecció nominal i ara es farà pel sistema de llistes tancades.

1.- Montse Brugués i Massot, 38 anys.

Nascuda a Fortià. Diplomada en turisme per l'UDG. Veïna de Sant Llorenç des de l'any 2006. Ha treballat en el sector turístic, fent tasques de recepció i reserves d'hotels de 4 i 5 estrelles de l'Alt Empordà. El 2005 comença a treballar puntualment a l'Ajuntament de Sant LLorenç com administrativa. A partir de l'any 2009 ho comença a fer a temps complet fins l'any 2016. Aquell any aprova unes oposicions d'administrativa a l'Ajuntament de Sant Climent Sescebes. En tots aquest anys de treball a l'administració s'ha anat formant en diversitat de temes de l'administració pública: procediment administratiu, recursos humans, administració electrònica, protecció de dades personals i contractació pública.

Molt vinculada a l'activitat associativa del poble, ha format part de la Junta directiva de la Societat La Fraternitat entre els anys 2009 i 2012, és voluntària de l'ADF des de la seva fundació l'any 2012 i sòcia d'Òmnium des de l'any passat.

2.- Pere Brugués i Segundo, 62 anys

Nascut a Olot i veí de Sant Llorenç de la Muga des de l'any 2005. És delineant de professió i treballa a l'àrea de Serveis urbans de l'Ajuntament de Figueres des de fa més de 40 anys. Ha estat regidor de l'Ajuntament de Sant Llorenç de la Muga de l'any 2011 a l'any 2015. A les eleccions municipals de l'any 2015 és el candidat més votat. Per desavinences amb la resta de regidors del grup de CiU, dimiteix i abandona la política fins ara.

Forma part de les Juntes de la Societat la Fraternitat i del Futbol Club Sant Llorenç de la Muga, del que també n'ha estat entrenador. Va ser President Fundador de l'ADF del municipi i en l'actualitat 'és voluntari amb carnet groc.

3.- Joan Martínez i Roca, 46 anys

Nascut a Figueres i veí de Sant Llorenç de la Muga des de l'any 2014. Treballa a TV3 com a tècnic d'imatge i so. Ha estudiat Enginyeria Tècnica de Telecomunicacions i es va especialitzar en Imatge i So. També va cursar el Màster en Direcció i Gestió d'Empreses de l'UdG. És militant d'ERC i regidor des de l'any 2015.

És soci d'Òmnium, de l'IAEDEN, de Som Energia, ha sigut membre de la Junta del Futbol Club Sant Llorenç de la Muga i actualment en segueix sent soci. És President de la Societat la Fraternitat i voluntari amb carnet groc de l'ADF.

4.- Sandra Quera i Caamaño, 45 anys

Nascuda a Figueres, la seva família sempre ha tingut casa al poble i és veïna de Sant Llorenç de la Muga des de l'any 2002. És educadora infantil i empresària en el sector educatiu. És Presidenta de la Fundació Petit Reig que gestiona tres llars d'infants municipals de la comarca. Directora i educadora de la llar d'infants de Llers des del 2017. Regidora des de l'any 2015 pel grup d'ERC i sòcia de la Societat la Fraternitat.

5.- Jordi Sardà i Pérez, 43 anys

Nascut a Figueres, la seva família és del poble i és veí de Sant Llorenç de la Muga des de fa més de 25 anys. Treballa en el sector del vending desde fa 11 anys.

És vicepresident del Futbol Club Sant Llorenç de la Muga, soci de la Societat la Fraternitat i voluntari amb carnet groc de l'ADF.

6.- Clàudia Juanola i Sánchez, 21 anys

Nascuda a Sant Llorenç de la Muga on hi viu. És estudiant del Cicle Superior d'Educació Infantil a l'Institut Montilivi de Girona. Treballa a l'hosteleria els estius i períodes de vacances.

És sòcia del Futbol Club Sant Llorenç de la Muga i de la Societat la Fraternitat.

7.- Ricard Arxé i Solé, 58 anys

Va néixer i viu a Sant Llorenç de la Muga. Va estudiar Formació Professional i treballa d'electricista.

És soci del Futbol Club Sant Llorenç de la Muga i de la Societat la Fraternitat. De l'ADF n'és soci i voluntari amb carnet groc.

SUPLENTS

8.- Anna Costa i Sindreu, 49 anys

Nascuda a Figueres, la seva família és del poble. Viu a Figueres tot i que passa les vacances i els caps de setmana a Sant Llorenç, poble al qual està vinculada des de petita. És Mestra d'Educació Infantil i de Primària i treballa a l'escola "Parc de les Aigües" de Figueres.

És sòcia de La Societat la Fraternitat, forma part de la seva junta i n'és la secretària des de fa tres anys. Voluntària de l'ADF amb carnet verd des de fa poc més d'un any.

9.- Rosa Reglà i Tosquella, 69 anys

Nascuda a Barcelona, viu a Sant Llorenç de la Muga del de l'any 2002. Llicenciada en Geografia i Història, va treballar de catedràtica d'institut i ara ja està jubilada.

10.- Judit Mallart i Gil, 25 anys

Nascuda a Figueres, la seva família és del poble. Viu a Girona tot i que passa les vacances i els caps de setmana a Sant Llorenç, poble al qual està vinculada des de petita. Té estudis d'auxiliar d'infermeria i tècnic de RX. Treballa a l'Hospital Universitari de Girona, Doctor Josep Trueta.

És sòcia del Futbol Club Sant Llorenç de la Muga i de la Societat la Fraternitat.