Ciutadans ha confirmat Héctor Amelló com a candidat a l'alcaldia de Figueres en les pròximes eleccions municipals.

El candidat taronja afirma que torna a encapçalar la candidatura «perquè hi ha possibilitats evidents de provocar el canvi a la ciutat i convertir-nos en una força decisiva». Amelló s'ha reivindicat com «el vot útil» de la ciutat «perquè només votant propostes noves i diferents es podrà aconseguir modernitzar Figueres».

Les seves prioritats passen per «convertir Figueres en una ciutat segura per a tothom i acabar amb l'ocupació il·legal, les plantacions de marihuana en pisos ocupats i les accions incíviques».

A més, assegura que també es bolcarà «en la promoció d'estratègies comercials que converteixin la ciutat en un referent comercial de la província i del sud de França, aprofitar les sinèrgies amb el Museu Dalí i impulsar l'atractiu del Castell de Sant Ferran per atraure visitants i turistes i apostar per la diversificació de l'economia que tingui en compte els emprenedors locals».

Finalment, ha indicat que una de les seves principals apostes seran fer de Figueres un hub cultural aconseguint que «s'ompli d'empreses denses en coneixement, atraure companyies, productores, empreses de noves tecnologies relacionades amb la societat del coneixement i la cultura».

Amelló, de 41 anys, és llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Llicenciat en Ciència Política i Sociologia per la Universitat Nacional d'Educació a Distància. És tècnic superior en fotografia artística per l'Escola d'Art Superior de Disseny Serra i Abella. Màster universitari en comunicació, cultura, societat i política a la Universitat Nacional d'Educació a Distància.

Està inscrit a Cs des del 2012, és l'actual portaveu municipal de Cs a l'Ajuntament de Figueres i diputat al Parlament de Catalunya. Ha estat coordinador de l'agrupació de Figueres (2015-2016) i assessor del grup municipal de Ciutadans a Girona (2017). Membre del comitè territorial de Girona en qualitat de secretari d'acció institucional des del 2017 i sotsdelegat d'acció institucional per la província de Girona des del 2016.