La cap de llista d'ERC a les eleccions del 28-A per Girona, Montse Bassa, ha reclamat a Junts per Catalunya "unitat d'acció" per evitar que hi hagi un pacte entre el PSOE i Ciutadans, després de les eleccions. Bassa assegura que si Esquerra "és forta" hi haurà opcions de fer asseure el govern espanyol a una taula de negociació, per tal que Catalunya pugui exercir el dret a l'autodeterminació. "No només volem resoldre aquesta presó ignominiosa dels nostres familiars, sinó que també pressionarem de tal manera que es pugui fer asseure als socialistes o a qui sigui a la taula de diàleg", ha reblat Bassa. Tot plegat en un acte de presentació de les llistes d'Esquerra Republicana al Congrés i al Senat aquest dijous a la tarda, a la presó del Puig de les Basses de Figueres.

Esquerra ha presentat la seva llista al Congrés i al Senat per Girona aquest dijous a la presó del Puig de les Basses de Figueres. Un lloc ple de simbolisme, per mostrar una candidatura que a la Cambra Baixa encapçala Montse Bassa, germana de l'exconsellera empresonada Dolors Bassa. La cap de llista ha reivindicat la importància d'anar al Congrés per, entre altres coses, "bloquejar" un possible pacte entre el PSOE i Ciutadans, però també per "resoldre" la "ignomínia de presó" que viuen els líders independentistes que està jutjant el Suprem.

Bassa ha assenyalat tres motius pels quals ha acceptat encapçalar la candidatura: lluitar pel benestar dels gironins, lluitar contra la "repressió de l'Estat" i lluitar per fer efectiu al dret a l'autodeterminació de Catalunya. "No hem d'oblidar que el nostre objectiu és arribar a ser una República Catalana independent", ha assenyalat. La germana de l'exconsellera també ha destacat que "cal evitar" un altre 155.

A Bassa l'han acompanyat el número dos de la llista, Joan Margall, que ha lamentat que estan presentant unes candidatures per a unes eleccions perquè el PSOE "no va ser valent" i va cedir "a les pressions dels seus barons i del tripartit de dretes".

Margall ha coincidit amb Bassa en reclamar una ERC "forta" per tal de bloquejar el pacte "que vol l'oligarquia madrilenya", en referència a PSOE i Ciutadans.

Jordi Marí al Senat

Per la seva banda, el candidat al Senat dels republicans per Girona, Jordi Martí, ha assenyalat que ERC defensa "un model basat en l'arrelament i el compromís amb el territori, de política de proximitat i de defensa dels interessos dels gironins i les gironines arreu i fins al darrer moment".

Martí ha reclamat més inversió en infraestructures i ha recordat els "incompliments reiterats" en obres "bàsiques" com la N-II, la N-260 o reivindicacions "històriques com la millora de la xarxa ferroviària gironina.