L'alcalde i candidat de Junts per Figueres, Jordi Masquef, ha presentat cinc nous membres de la candidatura de les properes eleccions municipals del 26 de maig, vinculats a l'àmbit educatiu, de la infància, la joventut i la cohesió social.

Es tracta de Miquel Fernández, Núria Galimany, Martina Prat, Khalil Souini i Marta Peinado, que han decidit implicar-se en el projecte de ciutat que lidera Masquef.

L'alcalde figuerenc ha assenyalat que les aportacions dels nous integrants de la llista electoral "ens permeten completar un àmbit que és estratègic per al futur de la ciutat i que té a veure amb l'educació, la formació i la cohesió social".

Segons Masquef, "la vinculació de tots ells amb el món educatiu i veïnal ens ha d'ajudar a construir una ciutat més cohesionada i a aconseguir que la pluralitat i la diversitat sigui un valor i no un problema".

Miquel Fernández té 27 anys i és graduat en Pedagogia i postgraduat en Mediació Comunitària i Resolució de Conflictes Públics. Ha treballat al Gabinet de Materials i Recerca per a la Matemàtica a l'Escola (GAMAR) de la Universitat de Girona durant tres anys i en altres serveis educatius com el Departament TAC de la Generalitat o el Servei Educatiu de la Fundació Gala-Salvador Dalí. Membre actiu de l'associacionisme veïnal de la zona nord oest de Figueres, actualment és el responsable de l'área de Mediació i coordinador de Projectes Socials, Culturals, Esportius i Escolars de l'empresa Aprop, Gestions i Serveis. Dins aquesta tasca ha desenvolupat, entre d'altres, tasques de mediació comunitària i formació als barris del Juncària Parc Bosc, Habitatges del Parc i l'Olivar Gran i ara s'encarrega del servei de dinamització i coordinació de l'espai cívic del teatre del Bon Pastor de Figueres com a hotel d'entitats.

Núria Galimany té 51 anys i és llicenciada en Traducció i Interpretació, traductora jurada francès- català, amb estudis d'especialització al Japó i Brasil i amb l'obtenció de crèdits universitaris d'enginyeria a la UPC. Compta amb vint anys d'experiència laboral en el món de l'enginyeria civil i l'obra pública i tretze anys de trajectòria en el món de l'administració local treballant per a diversos ajuntaments de l'Alt Empordà. Ha estat directora adjunta del Museu d'Art Naïf, professora de llengua japonesa i traductora i intèrpret. Des de l'any 2016 és regidora de l'Ajuntament de Figueres, primer com a responsable de les àrees d'Infància, Educació i Joventut, a les que actualment s'hi han sumat les d'Acció Cívica i Drets Civils.

Martina Prat té 49 anys i és llicenciada en Geografia i Història, especialitzada en Planejament Urbanístic, a més de tècnica especialista cadastral. Ha treballat com a tècnic en cartografia digital i tècnic especialista en sistemes d'informació geogràfica i va ser la coordinadora de la realització dels mapes base per la redacció del POUM de Roses. En l'àmbit educatiu compta amb la titulació de directora d'activitats de lleure infantil i juvenil, vetlladora escolar, monitora de transport escolar i certificat de manipulació d'aliments en servei de menjadors col·lectius. En aquest àmbit, està vinculada des de l'any 2012 a l'escola Sant Pau de Figueres, on actualment treballa de vetlladora, coordinadora de les activitats extraescolars, reforç i acollida matinal. També col·labora amb la parròquia de la Immaculada, l'associació dels Pastorets de Figueres i és membre vocal de l'institut Ramon Muntaner.

Khalil Souini té 35 anys. Nascut a Figueres, va estudiar a l'institut Cendrassos i ha dedicat tota la seva vida professional al sector de l'hostaleria. Actualment regenta una cafeteria a la ciutat de Figueres, a més del negoci familiar que van fundar els seus pares l'any 1964 i que és un restaurant de fires que participa a la majoria de les festes majors que es fan a la demarcació de Girona.

Marta Peinado té 37 anys i és mestra d'educació primaria, especialitzada en noves tecnologies aplicades a l'educació i en horticultura ecològica escolar. Ha treballat a l'escola del Parc de les Aigües de Figueres i a l'escola de Fortià, en la qual va ser directora del centre. Actualment exerceix la docència a l'escola Sant Pau de Figueres, on és tutora, coordinadora del Grup Impulsor de la Xarxa de Competències Bàsiques i membre del Consell Escolar. També forma part de la junta directiva de l'Associació de Veïns del barri de la Plaça de l'Estació de Figueres i té la titulació de monitora i directora d'activitats de lleure infantil i juvenil.