L'Àrea Bàsica de Salut de l'Escala, l'Ajuntament del municipi i l'associació RunWomanRun han unit esforços per impulsar una iniciativa que fomenti la pràctica d'exercici físic entre els usuaris del Centre d'Atenció Primària. Es tracta d'un projecte que proposa 10 sessions gratuïtes setmanals per iniciar-se en el córrer, amb l'assessorament personalitzat d'una corredora i el suport de l'aplicació de mòbil TwinApp Running (una app gratuïta que posa en contacte corredors locals per fer exercici plegats).

La intenció és que amb aquestes 10 sessions els participants aprenguin la tècnica de carrera, de posició corporal i de respiració, per tal que, acabat el programa, siguin capaces de córrer 5 quilòmetres.

RunWomanRun és una associació sense ànim de lucre que promou la salut a través de l'esport. Està formada per professionals de l'esport, dietistes i terapeutes. A més d'organitzar sortides, també programa xerrades i altres activitats.

La iniciativa s'ha presentat aquest matí en roda de premsa a les instal·lacions del CAP de l'Escala. L'acte ha comptat amb la participació de Marta Pedrerol, directora d'Atenció Primària de la Fundació Salut Empordà, Josep Bofill, regidor d'Esports de l'Ajuntament de l'Escala, i representants de RunWomanRun.

Per tal de fer promoció de la iniciativa i de l'associació, aquest divendres 5 d'abril a les 18.30 h s'oferirà una xerrada oberta a tothom a la sala d'actes municipal. També s'han editat cartells i díptics informatius, que s'han repartit pel municipi i entre els usuaris del CAP.

El mes de l'activitat física

La xerrada de divendres s'emmarca en la celebració, el 6 abril, del Dia Mundial de l'Activitat Física, que té per objectiu que tothom facin almenys 30 minuts diaris d'exercici físic. El lema d'aquest 2019 és “Activa la vida. Millora la vida”.

Per primer cop, l'ABS de l'Escala se suma a la campanya impulsada per la Generalitat de Catalunya d'organitzar activitats durant tot el mes. Així, el divendres 26 d'abril a les 10 h del matí es farà una caminada des de la porta del CAP de l'Escala fins a la platja d'Empúries. No cal inscripció prèvia.