Les obres de rehabilitació de l'espai de l'antic Cau de Vilafant, situat entre l'església parroquial, l'antiga rectoria i el carrer Figueres, estan en marxa amb l'objectiu de «crear un espai polivalent que doni servei a tot el nucli antic i a la resta de nuclis del municipi», segons explica l'alcaldessa, Consol Cantenys.

El projecte permetrà esponjar els espais de la part posterior del temple parroquial, on hi havia hagut els horts. «Tot el que estem fent també ens serveix per esponjar aquesta part del poble. Per exemple, hem rebaixat el mur que dona al carrer Figueres, acabat de renovar, i ara serà més un mirador que una paret divisòria», afegeix.

El nou Cau serà un edifici funcional, obert a tothom i que es podrà adaptar a les necessitats de cada moment perquè el seu interior és modulable. «L'edifici està molt ben ubicat, té una bona esplanada exterior i està cridat a ser un lloc estratègic per a reactivar la vida del nucli antic», opina l'alcaldessa de Vilafant.

Aquesta obra està en un avançat estat d'execució. Just al costat, hi ha l'edifici de l'antiga rectoria, que el Bisbat va cedir a l'Ajuntament i la reforma del qual s'haurà d'afrontar en el pròxim mandat. Aquest projecte va sorgir del procés participatiu dels pressupostos municipals.