El Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ha concedit al municipi de l'Escala un nou programa formatiu que podrà inaugurar el curs vinent. En concret, es tracta d'un Programa de Formació i Inserció en l'àmbit d'auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic, que està adreçat a joves de 16 a 21 anys que hagin deixat l'educació secundària obligatòria sense obtenir-ne el títol ni fer altres estudis.

Aquest programa formatiu, sol·licitat per part de l'Ajuntament, oferirà entre 15 i 20 places, i les classes es duran a terme a l'Espai Jove l'Esbotzada.

Es tracta d'un programa que es desenvolupa en un sol any, amb una durada de 1.000 hores, de les quals 180 són pràctiques. En pocs dies es donarà informació sobre el procés d'inscripció.

Opció per reprendre els estudis

Els Programes de Formació i Inserció tenen com a objectiu aconseguir que joves que han deixat els estudis els puguin reprendre -en aquest sentit, dona l'opció de seguir després amb un cicle formatiu de grau mitjà- o incorporar-se amb més garanties al mercat laboral.

En el cas de l'Escala, s'ha escollit l'àmbit d'auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic, amb l'objectiu de trobar la complicitat de dos sectors molt importants i potents al municipi com són el comerç i l'hostaleria.

D'altra banda, en col·laboració amb l'institut El Pedró, es continua treballant per tal d'aconseguir que el Departament d'Ensenyament concedeixi a l'Escala un cicle formatiu de grau mitjà en aquest mateix àmbit.