El pròxim divendres 5 d'abril s'inaugurarà la 6a edició del festival Vívid amb una cinquantena de propostes singulars d'enoturisme que es poden fer a la Costa Brava durant aquest mes d'abril. Ja s'han venut un 40% de les entrades disponibles i una desena d'activitats programades han penjat el cartell de complet. Aquest cap de setmana començaran una quinzena de propostes, sobretot al Baix Empordà, com la III Marxa Popular entre Vinyes a Calonge i Sant Antoni, els tastos de l’actor Carlos Latre o del poeta Josep Pedrals i el monòleg maridat de l’actriu Anna Bertran. També destaquen dues propostes inclusives com són les visites amb tast al celler La Vinyeta per a persones amb mobilitat reduïda, i al Museu del Suro de Palafrugell per a persones invidents.

El Vívid és una iniciativa del club de màrqueting Ruta del Vi DO Empordà del Patronat de Turisme Costa Brava de la Diputació de Girona. Compta amb el suport i la participació del Consell Regulador de la DO Empordà, cellers de la DO Empordà, ajuntaments i empreses turístiques del territori, així com el centenar de membres que integren el club de màrqueting de la Ruta del Vi DO Empordà.

Altres propostes destacades del primer cap de setmana són el tast de l'actor Carlos Latre, a Vins i Licors Grau, que escollirà els vins de la DO Empordà que més li agraden i els compartirà amb els participants de l'activitat. En aquest àmbit cal remarcar el tast del poeta Josep Pedrals i la sommelier Clara Antúnez al celler Brugarol, que maridarà poemes i vins, o el monòleg maridat de l'actriu Anna Bertran amb vins del celler Oliveda, que tindrà lloc a l'Auditori Caputxins de Figueres.

La programació d'aquests primers dies també proposa 'El misteri de Bacus', un room escape al celler Mas Oller; un tast de flors i vins a càrrec de la xef Iolanda Bustos a les vinyes del celler Mas Geli; un menú degustació maridat amb vins empordanesos al restaurant La Tastaolletes, o una visita amb sopar al celler Mas Eugeni, de Calonge.

Mantenint la tendència dels darrers anys, aquesta edició també té un nombre limitat d'activitats per ser un aparador de les ofertes enoturístiques "més singulars" de la Costa Brava. Les activitats s'han tornat a agrupar per zones i setmanes per concentrar-les cronològicament i geogràficament amb l'objectiu de facilitar l'accés dels visitants i poder fer més d'una experiència. Les activitats es distribuiran per setmanes en aquestes zones: Baix Empordà, la plana de l'Empordà, l'Albera i el cap de Creus.

El Vívid manté el sistema de venda en línia, mitjançant el web vivid.costabrava.org, on els usuaris compren les entrades de les diverses experiències així com paquets amb ofertes combinades.

La iniciativa es dona a conèixer mitjançant el portal web oficial, la publicació d'un programa de mà i una campanya de comunicació en mitjans i xarxes socials. Les oficines de turisme de la demarcació també divulgaran el festival.