Al llarg del mes de març, l’empresa municipal ROSERSA ha treballat en l’ampliació del sistema de reg telegestionat de diferents espais verds de Roses situats a la carretera C-260. L'ampliació ha consistit en la instal·lació de programadors i repetidors que permeten enviar dades actualitzades sobre cada espai verd als centres de control, els quals gestionen via internet l’obertura i tancament dels regs.

Actualment, el 60% de la superfície verda de Roses es rega amb sistemes automatitzats, ja sigui a través de degoteig o per aspersió. D’aquest, un 26% es controla a través d’un sistema telegestionat via internet, instal·lat per primer cop a la població l’any 2010, i que es va ampliant anualment tal i com s’ha fet ara amb els espais de la C-260.

El sistema telegestionat permet conèixer quines són les condicions i necessitats de cada zona enjardinada, així com rebre les ordres d’obertura o tancament de reg adients en cada moment. La comunicació de dades es realitza a través de programadors de radiofreqüència i d’equips dotats de pluviòmetre, anemòmetre i sensors de temperatura, des d’on s’envien les dades de cada zona verda i es reben les ordres per al correcte funcionament del reg.

El nou sistema permet l’estalvi en el consum d’aigua, així com en el temps i desplaçaments que han de dedicar els operaris per encendre o aturar regs, realitzar consultes, etc. El seguiment i manteniment remot del sistema permet també actuar d’una manera immediata quan així es requereix, com en el cas de situacions meteorològiques adverses (forts vents, pluja, glaçades, fred,...), evitant molèsties o perills als vianants i propiciant també l’estalvi d’aigua.