Roses ha aconseguit instaurar un costum no molt habitual a Catalunya però que a tothom agrada quan viatja a Andalusia o Madrid: sortir de tapes. Els bars i restaurants de Roses que formen part de la Ruta de les Tapes gaudeixen des d'aquest divendres, 29 de març, i fins al 7 d'abril, de l'ambient i la cultura gastronòmica que envolta l'acció d'oferir plats creatius acompanyats de vins de la DO Empordà.

El circuit gastronòmic permet elegir les tapes i les especialitats d'un total de 83 restauradors de la població. Aquesta és la quarta edició de "La Ruta de les Tapes" promoguda per l'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Roses per donar a conèixer la riquesa culinària del municipi, la producció enològica de la DO Empordà i atraure visitants fora de temporada.

Els clients tenen la possibilitat de degustar una tapa, acompanyada amb una copa de vi de la DO Empordà, per un preu de 2,5 euros. Com en edicions anteriors, el públic assistent compta amb una butlleta on cada establiment estampa un segell. Qui ompli les nou caselles existents i voti la seva tapa favorita podrà optar a un sorteig, que en la present edició ha millorat els seus premis.

El primer premi consisteix en un talonari nominal per gaudir de totes les tapes de l'edició 2020 de la Ruta gratuïtament, un lot de vins i una visita al trull d'oli de Pau i al Celler Empordàlia amb tast i degustació de 3 tapes. A més, s'estableixen un segon i tres tercers premis més, que gaudiran també del talonari nominal així com de la visita a un celler amb tast gratuït.

Els establiments participants també opten al premi a la "Millor tapa de la Ruta 2019". A més de la guanyadora per votació popular mitjançant el sistema de butlletes, un jurat professional que anònimament tasta totes les tapes, ha de votar també la seva guanyadora. En conseqüència, el concurs compta amb dos premis a Millor Tapa, l'escollida pel públic i la del jurat.