El Tribunal Català de Contractes del Sector Públic ha desestimat els recursos presentats per les dues empreses finalistes del concurs d'escombraries de Figueres i l'Ajuntament ha anunciat que tirarà endavant l'adjudicació del servei a la UTE Romero Polo-Valoriza, que va quedar en primera posició a la classificació de proposicions que es va fer el passat mes d'octubre amb una oferta per valor de 23,6 milions d'euros (MEUR) en quatre anys. Contra la resolució, els recurrents poden presentar un contenciós. L'alcalde, Jordi Masquef, s'ha mostrat satisfet amb la decisió i ha dit que la ciutat necessita de manera "urgent i necessària" adjudicar el servei.

Figueres tirarà endavant l'adjudicació del nou contracte d'escombraries. Així ho ha anunciat l'alcalde, Jordi Masquef, després que el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic hagi desestimat els recursos i les al·legacions presentades per dues de les empreses finalistes al concurs.

En concret, l'organisme desestima les al·legacions presentades per FCCMA que demanaven excloure l'empresa que va quedar en primera posició , la UTE Romero Polo Valoriza, i la segona, CESPA.

El tribunal també ha desestimat els dos recursos especials de contractació interposats per la UTE GBI-Sersall i FCCMA. A la resolució, es va saber als recurrents que contra la decisió poden interposar un recurs contenciós.

La resolució arriba cinc mesos després que l'Ajuntament aprovés per ple l'acord de classificació on Romero Valoriza va quedar en primer lloc amb una oferta per valor de 23,6 milions d'euros (MEUR) en quatre anys. La proposta guanyadora incloïa, a més, una inversió de 279.000 euros anuals en campanyes informatives i de sensibilització, renovació de maquinària o la reposició anual de tots els contenidors.

Dues de les finalistes, però, va impugnar l'acord i van obligar a l'ajuntament a trametre tota la documentació al Tribunal Català perquè valorés els recursos i decidís si suspenia o no l'acord.

Un "gir radical" a la neteja de la ciutat

Masquef ha anunciat que, tot i que "no és el final del procés", tiraran endavant l'adjudicació del servei el més aviat possible per poder posar en marxa el nou servei que "donarà un gir radical a la neteja de Figueres amb nova maquinària i nous contenidors".