El jutjat d'instrucció 4 de Figueres ha arxivat provisionalment la causa contra els dos veïns de Portbou (Alt Empordà) investigats per un delicte d'injúries per penjar cartells acusant els magistrats de 'La Manada' de còmplices de violació. El jutjat els va citar com a investigats a finals de gener i tots dos es van acollir al seu dret a no declarar.

Segons ha avançat la Cadena Ser, el jutge considera que faltin indicis per acreditar el delicte. Els fets van passar a principis de juliol. Un particular va alertar la policia que dues persones estaven penjant cartells amb imatges dels magistrats del tribunal de l'Audiència de Navarra, que va dictar la controvertida sentència que condemnava els cinc acusats per abús sexual, i els Mossos van enviar els cas als jutjats.

El cas va arribar al jutjat el mes de gener però els fets van passar el mes de juliol, poc després de la controvertida sentència que condemnava els cinc acusats de 'La Manada' per abús sexual. Segons recollia l'atestat policial, un particular de Portbou va alertar els Mossos que havia vist dues persones penjat cartells amb fotos dels magistrats de l'Audiència de Navarra acusant-los de «còmplices» de violació.

Els Mossos van enviar el cas al jutjat i a finals de gener el jutjat d'instrucció 4 de Figueres va citar-los a declarar com a investigats per un delicte d'injúries. Tots dos es van acollir al seu dret a no declarar. Una de les investigades, Anna Costa, va explicar a aleshores que l'únic que van fer va ser difondre uns cartells que ja s'havien vist a les televisions i que tot plegat s'emmarcava en el dret a la llibertat d'expressió.