La Comissió de Territori del Parlament ha encarregat al Govern que estudiï si pot paralitzar els projectes d'urbanització de Cala Morisca a Tossa de Mar (Selva), Sa Guarda de Cadaqués (Alt Empordà), Aiguaxelida de Tamariu (Baix Empordà) i els Jardins de Sa Riera de Begur (Baix Empordà). El grup de Catalunya en Comú Podem ha presentat aquestes propostes de resolució, que han estat lleugerament modificades pels grups de JxCat i ERC. Originalment es demanava que la Generalitat parés els projectes, però els dos grups polítics han demanat "respecte institucional" als municipis, que són qui han de donar o denegar la llicència d'obres. A més, la Comissió també ha aprovat la ponència de 59 persones dins del projecte de Llei d'Ordenació del Litoral.

El Departament de Territori i Sostenibilitat haurà d'estudiar si hi ha alguna possibilitat d'aturar els projectes d'urbanització de Cala Morisca de Tossa de Mar (Selva), Sa Guarda de Cadaqués (Alt Empordà), Aiguaxelida de Tamariu (Baix Empordà) i els Jardins de Sa Riera de Begur (Baix Empordà). Així ho ha decidit la Comissió de Territori del Parlament a través de quatre propostes de resolució que ha presentat el grup de Catalunya en Comú Podem.

Inicialment aquests documents instaven al govern a aturar les projeccions, però algunes formacions polítiques com ara Junts per Catalunya i ERC han demanat "respecte institucional" per als ajuntaments, ja que donar la llicència d'obres és una competència plenament municipal. Per tant, l'única responsable de poder aturar o seguir endavant amb les obres és l'administració local.

Per això han demanat limitar les propostes de resolució a encarregar al govern català que estudiï si és possible paralitzar els projectes o no, així com també analitzar si cal desclassificar els sòls per evitar futures construccions.

A més, el diputat de JxCat, Narcís Clara, ha recordat que ja hi ha dues moratòries en actiu sobre el litoral gironí mentre s'està desenvolupant el Pla Director Urbanístic d'aquesta zona. En aquest sentit, Clara ha afirmat que el Govern ja està protegint el territori dins de les seves competències.

Des d'ERC han explicat que el suport en algunes de les propostes de resolució ha anat en funció de les indemnitzacions que hauria de pagar cada ajuntament als propietaris dels terrenys si finalment s'aturava el projecte. Segons Marc Sanglas, alguns casos com el d'Aiguaxelida "comportaria indemnitzacions milionàries per als ajuntaments" i això deixaria els consistoris en una posició financera molt complicada de cara al futur.

Tot i així, Sanglas ha detallat que en el cas de Cala Morisca tan sols "hi ha un pla parcial i es pot aturar perquè encara no s'ha desenvolupat". A més, el republicà ha detallat que "es podria evitar que el projecte tirés endavant sense grans costos" per part de l'Ajuntament de Tossa de Mar.

El diputat de Catalunya en Comú Podem, David Cid, ha assegurat que el seu grup farà "el que faci falta per treballar per protegir el paratge" i per això ha acceptat les modificacions dels dos grups que també estan al govern de la Generalitat. De tota manera, ha avançat a la resta de grups que seguirà "batallant" per la preservació natural de la Costa Brava.

A més, en la Comissió de Territori també s'ha aprovat que en el projecte de Llei d'Ordenació del Litoral a Catalunya hi participin fins a 59 ponents. Entre ells hi ha membres d'entitats com SOS Costa Brava o Salvem l'Empordà. També hi ha una representació dels ports de Catalunya, membres del sector de l'hostaleria i professors de geologia i dret administratiu de la Universitat de Girona.