El Departament d'Interior s'ha compromès a reforçar els efectius de Mossos a Roses durant l'estiu per combatre el 'top manta'. El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha recordat que el mes de juny sortirà una promoció de 500 agents i que el municipi en rebrà una xifra encara per determinar per fer front a aquest fenomen.

L'alcaldessa, Montse Mindan, per la seva banda, ha dit que estan treballant en "futures estratègies" i ha avançat que aquest any no repetiran la vigilància privada però que es contractaran vuit agents de la Policia Local durant sis mesos i que estan estudiant instal·lar una segona càmera de videovigilància al passeig. Les mesures s'han anunciat durant la Junta de Seguretat Local d'aquest dimecres que ha presidit el conseller Buch, que ha assegurat que Roses és una ciutat "segura" i que els fets delictius al municipi han baixat un 3,8%.

El fenomen del 'top manta' continua essent una de les principals preocupacions de Roses. Així ho ha assegurat l'alcaldessa, Montse Mindan, a la Junta de Seguretat Local del municipi on el conseller d'Interior, Miquel Buch, s'ha compromès a posar més agents durant l'estiu per combatre la problemàtica. Buch ha explicat que el mes de juny sortirà una promoció de 500 agents i que el municipi en rebrà una xifra encara per determinar que ajudarà als cossos de seguretat que hi ha a la zona a fer-hi front.

El conseller ha recordat que fa més de vuit anys que no hi havia cap promoció i que la voluntat és incorporar en tres anys uns 2.000 agents al cos. "En funció de les necessitats, es distribuiran als llocs on calgui perquè la seguretat és dinàmica", ha dit.

En paral·lel, Mindan ha avançat que estan treballant en "futures estratègies" per lluitar contra la venda ambulant al passeig marítim del municipi. Entre elles, ha descartat tornar-hi a posar vigilància privada però ha dit que es contractaran vuit agents de Policia Local durant sis mesos. "L'any passat en van ser sis durant sis mesos i quatre per tres mesos però creiem que així serà millor", ha dit. D'altra banda, ha explicat que estan estudiant altres mesures com ara la instal·lació d'una segona càmera de videovigilància al passeig.

Una ciutat "segura"

A la sortida de la junta de seguretat, Buch ha assegurat que Roses és "una ciutat segura" perquè "les dades així ho demostren". En aquest sentit, ha explicat que des del març del 2018 al març del 2019, els fets delictius han baixat un 3,8% i que, a més, ha augmentat en un 2,7% la resolució de casos. A més, ha dit que les detencions han augmentat un 32,1%.

Sobre el rànquing de delictes, el conseller ha detallat que el primer lloc l'ocupen els furts (en un 41,4%), seguits de les estafes (14,9%). Els robatoris amb força a domicilis ocupen la cinquena posició, just darrere dels robatoris amb força a interior de vehicles. En aquest sentit, el titular d'Interior ha destacat que un operatiu va permetre detenir diverses persones relacionades amb un repunt d'aquest tipus de delictes al municipi.

Figueres vol més agents

Pel què fa a la demanda de més efectius que avui ha tornat a fer Figueres, el conseller ha recordat la nova promoció d'agents i ha reconegut que el cos no té el nombre "òptim" d'efectius que voldrien però ha insistit que, a banda de la promoció d'aquest estiu, l'any que ve n'incorporaran 750 més. Tot i això, ha remarcat que els reforços els decideixen els comandaments policials en "funció de les necessitats" i que es fa seguint "criteris operatius i no polítics".