Ahir la candidatura d'ERC- Ara Roses va presentar en roda de premsa els eixos que formen part del programa d'Urbanisme, Espai públic, Mobilitat, Sostenibilitat i polítiques d'Animals, agrupats en l'àrea de Gestió del Territori. A la roda de premsa hi varen participar el candidat republicà, Joan Plana, les candidates a les regidories d'Urbanisme i Sostenibilitat, Esther Bonaterra i Mar León, i altres membres de la candidatura com Joaquim Buscató, Júlia López i Julián Ventosa.

Bonaterra va declarar que "Roses com molts municipis de la Costa Brava ha tingut en molts moments de la seva història un creixement poc sostenible, amb un model pensat més pels interessos privats que per rendibilitzar els recursos del conjunt de la societat. Defensem un urbanisme subjecte a control democràtic, de fort contingut social, amb un model d'urbanisme al servei de les persones i de la cohesió social que faci de Roses un espai de trobada, de relació i integració pels seus vilatans". També sobre el programa de mobilitat, va afegir que "Impulsarem la mobilitat sostenible que estableixi les línies a seguir a les properes dècades en temes clau com l'estacionament, les zones peatonals, l'accés a les platges, la situació de Sta Margarida o la saturació dels principals carrers de la ciutat."

Per la seva banda, León va explicar que "les polítiques d'animals han de contemplar actuacions que tinguin en compte els propis animals i la seva integració com a part de la nostra societat" i que "els parcs naturals dels Aiguamolls de l'Empordà i el Cap de Creus, són un dels principals actius de la ciutat. Treballarem per potenciar aquests espais i els seus valors paisatgístic, biològic i geològic amb una aposta clara per a la seva conservació i preservació". Per últim, va explicar també que "promourem els hàbits de consum sostenible i responsable entre ciutadans, empreses i sector públic, fomentant el reciclatge, la reutilització, el consum d'energia verda, l'eficiència energètica i la reducció de la contaminació entre d'altres."

Plana va tancar l'acte explicant que "des de l'Ajuntament traçarem estratègies de desenvolupament local sostenible que integren aspectes econòmics, socials, ambientals i territorials."