La militància de Lliures Roses va escollir divendres passat, amb un 90% dels vots, Pere Gotanegra com a candidat per liderar la formació política de cara a les pròximes eleccions municipals del 26 de maig. Gotanegra és rosinc, empresari del sector de la pesca i l'hostaleria i que forma part del partit des d'abans de la fundació, «quan només era una plataforma», assenyala. El líder de la formació creu que és necessari presentar aquesta candidatura per donar «una mica d'aire fresc, estem al lloc correcte, en el moment precís». La resta de candidats es coneixeran pròximament, des de la formació diuen que fer la llista és «difícil», ja que es tracta d'un partit nou «i amb un finançament limitat», motiu pel qual «tots els integrants estan per la passió i els sentiments per millorar el que estigui al nostre abast, no per interès econòmic», afirma Gotanegra.

Lliures es presenta com un partit polític «modern, amb una visió molt globalitzada de la forma de fer política» que dona importància «a la persona com a primer actor, que s'ha d'ajudar a desenvolupar i quan ho necessiti», diu el cap de llista. «Creiem que la intervenció de l'administració ha de ser la mínima, tot el que pugui desenvolupar l'empresa privada millor», afegeix. Per Lliures, els impostos «que corresponguin» serviran per «mantenir la infraestructura burocràtica i millorar la societat».

El nou partit té una estructura clara que marca que ningú pot estar més de vuit anys al càrrec, «perquè la política no ha de ser el modus vivendi», declara Gotanegra. Un altre requisit intern és que les persones que no hagin treballat un mínim de cinc anys a l'empresa privada, no podran tenir càrrecs polítics de responsabilitat dins del partit.

Per Lliures, guanyar l'alcaldia «és una tasca difícil», però tenen clar que donaran suport a l'adversari polític si el que presenta «és bo pel poble». Gotanegra creu que «no va d'esquerres ni de dretes, només de persones».

Única candidatura

Lliures és un partit polític catalanista i liberal, no independentista, que neix el 2017 amb l'impuls d'exmilitants i simpatitzants de Convergència Democràtica de Catalunya i d'Unió Democràtica de Catalunya. Des de llavors ha sigut habitual veure'ls als comicis en forma de coalició amb altres formacions polítiques. Roses és l'únic municipi que comptarà amb la candidatura de forma independent, sense lligams d'altres grups.