Quan tot semblava que concorreria a les eleccions municipals a Roses com a cap de llista de Vox, finalment el rosinc José Antonio Blázquez ha deixat aquest partit ultradretà "perquè jo no sóc cap fatxa, sóc espanyol i català, i per això no vaig enarborant cap bandera"; i ha decidit optar a l'alcaldia com a candidat de Som Identitaris (SOMI), partit fundat per Josep Anglada, el polític vigatà que en el seu dia també va crear l'extinta Plataforma Per Catalunya (PxC).

L'acord per a que Blázquez representi a SOMI en les properes eleccions municipals a Roses es va tancar durant una reunió que va mantenir el passat dilluns 25 de març a la ciutat de Vic amb Anglada i que va servir per planificar l'estratègia a seguir de cares als comicis locals.

Blázquez ha assegurat que, si arriba a assolir l'alcaldia “treballaré per no deixar ni un sol manter a la ciutat”, i per a tal fi ha assenyalat que “s'ha d'armar moralment a la Policia Local i dotar-la de recursos suficients per actuar i deixar clar que a la ciutat no es pot practicar el top manta”.

Entre els eixos del seu programa també està “reduir el sou dels polítics de l'equip de Govern de Roses a 1.000 euros al mes, amb un retribució anual del 0,05 % del superàvit de l'Ajuntament, en el cas que n'hi hagi; i obligar als polítics de l'oposició a abaixar-se el sou a 426 euros, que és el mateix import de les ajudes que cobren moltes famílies”

El candidat de SOMI ha desvetllat que Felipe Moreno, Luís del Pozo, i Mari Alves, seran, amb ell, els 4 primers de la llista de Som Identitaris.

Denúncia a l'alcaldessa de Roses per l'1-O

José Antonio Blázquez va denunciar a l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, per donar suport a la celebració del referèndum de l'1-O, i per la qual va anar a declarar als Jutjats de Figueres al febrer 2018. Tot i que la causa es va arxivar provisionalment a l'abril d'aquell mateix any, ara s’està a l’espera si se celebra finalment la vista oral entre el demandant i l'alcaldessa.