Dani Espinal (1973) va néixer a Barcelona, i fa quinze anys que és a l'Escala. Al principi es dedicava al món de la construcció, però quan va esclatar la crisi immobiliària va canviar d'ofici. Com que sempre s'havia sentit atret pel món de la moda, va obrir una botiga de roba. Espinal es va fer soci de l'UBET, l'Associació de comerciants de l'Escala, el 2006. Durant la candidatura anterior, ell era membre de la junta, fent de vocal. Fa poc més d'una setmana va assumir el rol de president.

- Com esdevé president?

- Al final de la candidatura, estàvem en una situació complicada. Els membres de la junta volíem que es presentés algú, per nosaltres fer un pas enrere. Com que no es presentava ningú, al final em vaig presentar jo, animat per tots els meus companys, i fins i tot per algun membre de l'Ajuntament. Si no s'hagués presentat ningú, l'associació s'hauria dissolt. Va ser curiós perquè quan la gent es va assabentar que jo em presentava, molts es van implicar. Hem aconseguit tenir la junta més gran fins al moment. Ara som onze, i fa un mes érem cinc.

- Quins objectius es planteja?

- Me'n marco tres. El primer, que és el que em va empènyer a esdevenir president, és ajudar a instaurar el Pla de dinamització comercial. El projecte s'ha d'instaurar i expandir. Per fer-ho, treballarem colze a colze amb l'Ajuntament, i amb una dinamitzadora comercial, una figura que mai fins ara havíem tingut, al municipi. La segona línia mestra a treballar és la millora de la comunicació. De cara a la comunicació externa, cal donar més activitat a les nostres xarxes socials i al web. De cara a comunicació interna, també volem millorar la comunicació entre socis, que fins ara no era gaire àgil.

- I el tercer objectiu?

- Iniciar una campanya per aconseguir nous socis. Actualment som 140, però volem augmentar considerablement, perquè hi ha molts comerciants que no formen part de l'associació.

- Què diria als comerciants perquè s'animessin a formar part?

- Els diria que això és un projecte comú, i que cal pensar en global. Veiem que hi ha molta gent que pensa només per si mateix, i que no es fan socis perquè no els beneficia en el futur immediat. Cal pensar en global per veure que aquest projecte a la llarga ens beneficia a tots, perquè aconseguirem més clients.