El Cercle Sport Figuerenc acollirà, el dilluns 1 d'abril a la una del migdia, la primera Jornada de Comerç a Figueres, promocionada sota el lema «Evolucionant amb el client per vendre més». L'acte, organitzat per l'empresa familiar Roig Urban Comfort i Orígens Concept Store, s'emmarca en les activitats programades amb motiu de la celebració dels seus 150 anys de vida.

«Volem que sigui un acte obert a tothom», explica el propietari Miquel Roig, afegint que «m'agradaria comptar amb la implicació d'altres comerciants de la ciutat. No ha de ser una cosa només meva». En aquest sentit, i per facilitar l'assistència a l'acte, la jornada s'ha organitzat un dilluns d'una del migdia a quatre de la tarda, coincidint amb el dia i l'horari més fluix comercialment.

A l'acte intervindran dos ponents de categoria. La primera serà Sílvia Bach, llicenciada en periodisme i MBA en Gestió d'Empreses. Ella ha treballat per Guess, Pronovias i va liderar l'expansió a Rússia del grup Inditex. Actualment és la directora general de Parfois a Espanya. El segon ponent és Albert Vinyals, doctor en psicologia del consumidor per la UAB. Ha treballat a diverses multinacionals de la publicitat com a creatiu publicitari. Actualment combina la direcció creativa publicitària amb la docència universitària a ESCODI.

Optimització del rendiment

Bach presentarà una ponència titulada Cinc minuts d'observació per a millorar la nostra botiga, Cinc minuts d'observació per a millorar la nostra botigaen què explicarà als oients un mètode d'anàlisi de les dinàmiques de comerç de dins els establiments, que pot ajudar a optimitzar el rendiment i millorar el volum de vendes.

Després d'ella intervindrà Vinyals, amb una conferència-taller titulada Buscant idees per atraure clients. Es farà un repàs de la psicologia dels consumidors i dels motius de compra, i després es mostraran senzilles tècniques de creativitat per afavorir l'activitat dels comerços.

A la jornada hi col·labora ESCODI, l'Escola Universitària de Comerç, adscrita a la Universitat de Barcelona (UB) i referent en els àmbits del comerç i el retail.