Amb la conferència «Sentir l'espiritualitat de la Quaresma des de la bellesa de l'art», a càrrec de Maria Àngels Turon, s'ha reprès el cicle d'activitats programades per l'Arxiprestat de l'Alt Empordà Interior per aquesta Quaresma 2019. Maria Àngels Turon va fer la seva ponència dijous, 21 de març, a l'escola Les Escolàpies de Figueres.

La ponent és doctora en Història de l'Art i professora de Les Escolàpies. D'una manera molt entenedora, reflexiva i que convidava a la meditació, va acostar el públic, des d'una vivència personal, comunicativa i oberta, a una lectura cristiana a través de l'art, fent referència a alguns passatges de la Passió, Mort i Resurrecció de Crist.

El programa d'activitats Quaresma 2019 es va obrir el 16 de març passat amb la 6a Trobada Familiar de Catequesi al Santuari de la Salut de Terrades. El programa inclou tres propostes més:

28 de març, a les 20.15 hores, a l'església de la Immaculada de Figueres

«Experiències de Terra Santa», amb imatges i sensacions dels viatgers Lluís Roura, artista pintor, i Bruno Pérez, perit judicial informàtic.

31 de març, a les 17.00 hores, a l'església de la Immaculada de Figueres

Cinema espiritual amb la projecció del film «De dioses y hombres», de Xavier Beauvois (2010).

11 d'abril, a les 20.15 hores, a l'església de Vilanant

Vetlla de pregària estil Taizé, amb cants, textos, silencis i testimoniatges.