L'alcalde de Bàscara, Narcís Saurina, ha fet públic un comunicat en què declara que troba «indignant que el Bisbat de Girona hagi contradit els principis que l'església pregona». Aquesta crítica es produeix arran de la «desaparició» del llaç groc que penjava del campanar de l'església del poble. «He preguntat directament al Bisbat de Girona i ell assumeix la responsabilitat d'aquesta acció, directrius en diuen. És curiosa aquesta postura quan en la majoria d'esglésies de la seva demarcació encara onegen estelades i hi pengen llaços grocs, per tant és fàcil pensar que el criteri no només ha estat del Bisbat», manifesta l'alcalde bascarenc.

Ell mateix, en el seu escrit, llança aquestes preguntes: «On queda la defensa de drets fonamentals de les persones? I fer front a les injustícies? I defensar els innocents?... és vergonyosa aquesta indiferència envers persones injustament empresonades mentre semblen prestar especial atenció a la mainada».

Narcís Saurina continua el comunicat dient: «Jo que he estat testimoni d'abusos sexuals de capellans m'hagués agradat molt que el bisbat de girona hagués actuat amb la mateixa «diligència» que en aquest cas però pel que sembla les prioritats s'imposen als principis i tenen molt clar que el paraigües del poder et protegeix tant de la pluja com del sol. Doble vara de mesurar en diuen alguns, hipocresia en dic jo».