22 de març de 2019
22.03.2019
Roses

Finalitzen els treballs de conservació i restauració a la Ciutadella de Roses

Es recupera la visió dels glacis i perfils de muralla de la Porta de Terra i de la Mare de Deu de la Soledat

22.03.2019 | 12:10
La restauració recupera la visió exterior del monument.

Els treballs de conservació i restauració dels glacis i perfils de muralla de la Porta de Terra o de la Mare de Deu de la Soledat de la Ciutadella de Roses acaben de finalitzar. Aquest projecte ha permés recuperar la visió exterior d'aquesta secció del recinte monumental. D'altra banda, s'han iniciat també les obres d'arranjament de la torre medieval i muralla sud-oest del claustre del Monestir de Santa Maria de Roses, que permetran la seva consolidació i posada en valor. Els treballs han tingut un cost de 89.000 euros.

Per altra banda, acaba d'iniciar-se en l'àmbit del monestir de Santa Maria de la Ciutadella el projecte de consolidació de la torre i del perímetre de muralla del claustre del monestir. La torre objecte d'aquesta restauració presenta deficiències en la coberta i pèrdues de carreus en les parets. Consisteix en la consolidació dels coronaments de la muralla i de la torre, per evitar així l'entrada d'aigua i possibles problemes de despreniments o enrunament.

En previsió de la futura adequació d'un itinerari de visita al claustre, es construirà també una escala per accedir a la torre que ofereixi un espai-mirador sobre aquest element arquitectònic. També es farà una neteja del interior de la torre i de la cúpula, sempre amb seguiment arqueològic. En aquest cas, els treballs compten amb un pressupost de 71.995 euros.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent