L'alcaldable d'Esquerra Republicana de Figueres i portaveu del grup municipal, Agnès Lladó, demana a PSC i Ciutadans que si, de sobte, tenen interès amb la construcció de l'escola Carme Guasch "aprovin els pressupostos de la Generalitat que és, a hores d'ara, el tràmit a superar per posar fil a l'agulla", segons ha afirmat en un comunicat.

Lladó denuncia que el PSC i Ciutadans "s'apunten al carro perquè arriba una campanya electoral i volen generar titulars. Tot i això, benvinguts a la lluita per la construcció de l'escola Carme Guasch, una lluita en la qual altres fa temps que hi estem".

L'alcaldable republicana ha volgut recordar tres dates importants i posar a sobre la taula la tasca que, per exemple, ERC Figueres fa temps que realitza en la reivindicació de l'escola. En aquest sentit, el 2 de gener del 2017 ERC Figueres va registrar una moció per la construcció de l'escola Carme Guasch mentre que el 3 de novembre del 2018 ERC Figueres va desbloquejar la cessió de la presó vella de Figueres per tal que passés a Ensenyament. La reunió es va dur a terme a la Generalitat entre Lladó i els màxims responsables de la conselleries d'Economia, Justícia i Ensenyament.

Dues setmanes més tard, concretament el 15 de novembre, es va signar a Figueres la cessió de l'antiga presó del departament de Justícia a Ensenyament.

A banda d'aquests acords, Lladó encara va més enllà quan recorda que "als pressupostos municipals del 2017 i del 2018, a petició d'ERC Figueres, el govern de la ciutat va incorporar partides pressupostàries de 325.000€ per a la redacció del projecte i de 25.000 per definir els usos dels espais de la nau central de l'equipament".