21 de març de 2019
21.03.2019
Castelló d'Empúries

La Fiscalia es querella contra l'alcalde de Castelló d'Empúries per donar suport a l'1-O

Demana al jutjat que se l'investigui pels delictes de desobediència i prevaricació

21.03.2019 | 17:10
L'alcalde de Casteló d'Empúries, Salvi Güell.

La Fiscalia de Girona ha acordat presentar una querella contra l'alcalde de Castelló d'Empúries, Salvi Güell, per donar suport a l'1-O. El ministeri fiscal demana al jutjat d'instrucció de Figueres que investigui Güell per presumpte delictes de desobediència i prevaricació en relació a la celebració del referèndum. Ara, el jutjat haurà de decidir si obre diligències prèvies i cita al batlle a declarar com a investigat. Güell assegura que està "tranquil" perquè va fer el que creu que havia de fer i ho atribueix una "persecució de l'estat espanyol". A més de Güell, l'acusació pública ha resolt querellar-se contra l'alcalde de la Bisbal d'Empordà (Baix Empordà) Lluís Sais i ha arxivat, en canvi, les causes contra els de Santa Coloma de Farners, Puigcerdà, Olot, Palafrugell i Girona.

La Fiscalia de Girona ha comunicat a l'alcalde de Castelló d'Empúries que presenta una querellar-se contra ell per haver donat suport al referèndum de l'1-O. L'acusació pública demana al jutjat d'instrucció de Figueres que l'investigui per presumptes delictes de desobediència i prevaricació.

Güell assegura que està "molt tranquil" perquè va fer "el que havia de fer" i si, calgués, ho repetiria. En aquest sentit, diu que tot plegat forma part de "la persecució de l'estat espanyol" i de "l'estratègia de la por" però assegura que "no se'n sortiran".

L'alcalde no entén perquè en alguns casos han decidit arxivar les causes obertes i en d'altres querellar-se però diu que, en qualsevol cas, "no respon a cap criteri d'objectivitat".

Ara, el jutjat haurà de decidir si obre diligències prèvies i cita l'alcalde com a investigat.

A banda de Güell, la Fiscalia de Girona també ha resolt querellar-se contra l'alcalde de la Bisbal d'Empordà, Lluís Sais. En canvi, ha arxivat les causes contra l'alcaldessa de Girona i els alcaldes de Santa Coloma de Farners, Puigcerdà, Olot i Palafrugell.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent