Amb el pas del temps, i a costa d'anar provant moltes coses, la Marta ha anat adaptant els seus hàbits de la vida diària a les necessitats que li genera aquesta malaltia. El primer pas per millorar el seu confort diari va ser eliminar tots els aparells elèctrics: telèfons sense fils, Smart TV, microones, plaques d'inducció o el wifi. A casa seva, per exemple, la nevera la tenen a fora de casa, i pel que fa a internet, el tenen cablejat i només l'utilitza durant quinze minuts al dia.

En relació amb els diferencials de la casa, sempre els tenen abaixats, ja que la Marta nota l'afecta del camp electromagnètic que genera l'electricitat alterna. A efectes pràctics, això significa que no tenen llum. Per il·luminar-se, la parella funciona amb una sèrie de lots que es carreguen amb bateries externes. Encara que els diferencials estiguin abaixats, i com es pot apreciar a la fotografia d'obertura d'aquesta pàgina, el capçal del llit està col·locat a més de 50 centímetres de la paret, per on passa un cable elèctric.

Com que és intolerant als productes químics, la Marta només consumeix menjar ecològic, una cosa «dificilíssima i molt cara». Pel que fa a la higiene personal d'ella, del seu marit i de la casa, cal dir que tot és orgànic. «Ni de broma netegem amb lleixiu», diu la Marta, explicant-me que opten pel vinagre.

La roba també ha de ser especial, ja que sempre ha de vestir amb peces de cotó i llana, evitant els teixits sintètics. Com que ha d'evitar les ones electromagnètiques i també els rajos solars, que, si li toquen al cap, poden provocar-li desmais i convulsions, ha hagut d'empescar-se-les per crear un vestit especial per sortir al carrer. Tal com es veu a la foto de portada de la publicació, té un conjunt de gorra, camiseta, mocador, tela i màscara recoberts amb un teixit que fa que les ones rebotin i no l'afectin.

De cara a la seguretat, tenen dos elements indispensables que sempre l'acompanyen. Un és un mesurador que capta les ones electromagnètiques d'alta freqüència que estan al voltant, i l'altre, una caixa recoberta amb Faraday, un material especial que anul·la els efectes de les ones electromagnètiques, i on els convidats deixen els mòbils i les claus intel·ligents.