L'alcalde del Port de la Selva, Josep Maria Cervera, ha anunciat que presentarà un recurs contra l'acord de la Junta Electoral de la zona de Figueres que insta els ajuntaments de l'Alt Empordà a retirar pancartes, llaços grocs i estelades dels edificis consistorials. Cervera, que també és president de l'AMI, al·legarà "falta de motivació i concreció" en la decisió de l'organisme. L'acord, que es va fer arribar ahir als ajuntaments i al Consell Comarcal, donava 48 hores als consistoris per treure tots els símbols de les façanes municipals. De moment, alguns ajuntaments com Figueres i Castelló d'Empúries encara no han dit que faran i han anunciat que demà prendran una decisió.

El Port de la Selva recorrerà l'acord de la Junta Electoral de Figueres que ahir va ordenar la retirada de totes les pancartes, llaços i estelades dels ajuntaments de l'Alt Empordà i del Consell Comarcal. L'alcalde, Josep Maria Cervera, presentarà demà l'escrit on argumentarà falta de "motivació i concreció" en l'acord.

En concret, el batlle (que també presideix l'Associació de Municipis per la Independència) considera que la motivació de l'acord "es limita a assenyalar "preceptes aplicables" i l'acord de la JEC 55/2019, sense detallar ni concretar si ens trobem en idèntica situació de fet, atès que precisament ens trobem davant d’una petició genèrica i global i totalment injustificada".

A més, critica que la decisió estableixi que "es procedeixi, si és que n'hi ha, a la retirada de totes les pancartes, símbols, eslògans o qualsevol altre element" com llaços grocs, pancartes relatives a processos judicials en curs. Al seu entendre, "ens trobem en un requeriment totalment inaudit en el què es peticiona la "retirada global" no saben realment de què".

El recurs també al·lega que "la materialització de la llibertat d'expressió" per part dels ciutadans que l'exerceixen "utilitzant una determinada simbologia que no sigui il·legal, no pot ser impedida o restringida per part de qui no la comparteix".

Amb tot, assegura que "sempre" compliran amb la normativa electoral però que com que creuen que es tracta d'un requeriment "global", "preventiu" i "sense cap motivació, que atempta de manera directa contra aquests principis i drets fonamentals", demanen que "es deixin sense efecte".

L'acord de l'organisme va arribar ahir als consistoris arran de la petició que Ciutadans va fer contra l'Ajuntament de Figueres. La Junta Electoral, però, va fer extensiva la resolució a tots els ajuntaments, inclòs el Consell Comarcal on no hi ha cap pancarta ni llaç.

De moment, alguns ajuntaments com Figueres i Castelló d'Empúries encara no han dit que faran i han anunciat que demà prendran una decisió.