L'enginyer figuerenc Jordi Agustí i Vergés es fa càrrec de la gerència del Consorci de la Costa Brava a partir d'aquesta setmana, després d'haver deixat el càrrec de director general de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). Agustí serà presentat aquest dijous a Girona, a la seu del consorci que gestiona els tractaments d'aigua de la majoria de municipis gironins costaners. Es tracta d'un professional amb un ampli bagatge en la gestió del sector de l'aigua. va ser durant anys el gerent de l'empresa municipal de serveis Fisersa, de Figueres.

El Consorci de la Costa Brava

El Consorci de la Costa Brava és una administració pública creada l’any 1971 amb personalitat jurídica pròpia i formada per la Diputació de Girona i els 27 ajuntaments del litoral gironí. L’objectiu fundacional principal del Consorci va ser donar resposta a l’aleshores incipient problemàtica de la gestió dels recursos hidràulics de la zona i a la preservació de la qualitat de les aigües, especialment les de bany, atesa la creixent importància del turisme com a principal activitat econòmica de la zona.

El funcionament del Consorci es regula pels seus estatuts i, subsidiàriament, per tota la legislació referida a les corporacions locals. Els seus objectius principals fan sempre referència al cicle de l’aigua, tant per a l’abastament en alta com per al sanejament. Per aquest motiu, promou estudis, redacta projectes, executa obres i gestiona instal·lacions en l’àmbit territorial dels municipis del litoral gironí, activitats que es realitzen per delegació de les entitats locals corporatives.

Des de l’any 1993, el Pla de sanejament de la Costa Brava s’ha integrat en el Pla de sanejament de Catalunya, i el Consorci ha passat a ser Administració actuant de l’Agència Catalana de l’Aigua del Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya, en el territori definit pel conjunt dels 27 municipis consorciats.