L'augment del rendiment de les plaques solars, el seu abaratiment, la sincronització del perfil de consum d'energia amb el perfil de producció d'energia i l'abaratiment dels variadors de freqüència són aspectes decisius que contribueixen a fer del bombeig solar una alternativa per a la modernització dels regadius a partir d'aigua freàtica.

Aquest dimecres, 20 de març de 2019, l'IRTA celebrarà una jornada a l'Ecomuseu-Farinera per donar a conèixer com en els darrers anys, la tecnologia i els materials per la implementació d'aquests sistemes de reg molt més eficients s'ha desenvolupat ràpidament i això ha provocat que siguin avui en dia instal·lacions econòmicament assequibles, i que no requereixin de coneixements tècnics avançats per a la seva instal·lació i ús. A més, la combinació de bombeig solar i distribució d'aigua dins la parcel·la amb sistemes per degoteig mostren sinèrgies molt competitives, fins i tot en conreus molt exigents com el blat de moro.

La jornada que és gratuïta, forma part de l'activitat de demostració "Impuls a la difusió del reg per degoteig en el cultiu del blat de moro", operació 01.02.01 del PDR de Catalunya 2014-2020. Cal inscriure's a través de: IRTA Mas Badia (Tel.: 972 78 02 75 - A/e: anna.alcala@irta.cat) o al Servei de Preinscripcions jornades del PATT del portal RuralCat: ruralcat.gencat.cat/preinscripcionspatt