El músic,cantautor, escriptor i polític català Lluís Llach ha estat a Figueres aquest dilluns, 18 de març, per presentar, davant del Consell d'alcaldes de l'Alt Empordà, el Consell Assessor del Fòrum Cívic i Social pel Debat Constituent. L'acte s'ha celebrat al Consell Comarcal de l'Alt Empordà i l'ha presidit Montserrat Mindan.

El Consell Assessor del Fòrum Cívic i Social pel Debat Constituent és un òrgan autònom i provisional que té com a objectiu impulsar un procés de debat constituent en el que la societat civil i la ciutadania, des de l'autoorganització i una participació transversal i plural, defineixi les bases constitucionals del futur polític de Catalunya.

Pel que fa als objectius d'aquest òrgan, hi ha un consens en la societat catalana per superar el marc autonòmic actual. Precisament per això, el Consell promou un procés de debat constituent que consta de debats ciutadans i un Fòrum cívic i social. El resultat d'aquest procés ha de ser el d'establir unes bases constitucionals per al futur polític de Catalunya, que seran lliurades a les forces polítiques a qui correspondria convocar una Assemblea o Parlament Constituent.