La Fundació Salut Empordà començarà a finals de mes la construcció d'un Jardí Terapèutic a la terrassa de la primera planta del Centre Sociosanitari Bernat Jaume. Es durà a terme amb una inversió de 150.000 euros provinents d'una campanya de mecenatge que engega avui i durarà fins el 18 d'abril. Va dirigida especialment a grans empreses, que apostin per la Responsabilitat Social Corporativa. Però també a fundacions, associacions i entitats del territori que, d'alguna manera, tinguin vincle amb el Centre Sociosanitari. Així com a particulars que vulguin col·laborar a través de la pàgina web www.llavordefutur.com. Aquest divendres 22 de març organitzen un Concert de primavera a càrrec de la coral juvenil Les Veus del Fluvià a la sala central de la segona planta del Bernat Jaume. L'entrada serà un donatiu mínim de 5 euros amb el que obsequiaran amb una bossa reutilitzable.

L'espai, dissenyat per a les necessitats físiques, psicològiques, socials i espirituals, ha estat treballat pel despatx Vitaller Arquitectura i els jardiners Espai Can Mir, els quals s'encarregaran de desenvolupar-ho a partir de finals d'aquest mes i, està previst, que fins a finals de juny.

El projecte s'ha presentat aquest matí als mitjans amb la presència del Director Gerent de la Fundació, Martí Masferrer, la cap de servei del Centre Sociosanitari Bernat Jaume, Esther Celda, representants de Vitaller Arquitectura i d'Espai Can Mir, i el President del Patronat de la FSE, Jordi Masquef. Masferrer ha destacat la voluntat de la Fundació per dur a terme aquest projecte, «és col·laboratiu de tota la comarca, per abordar la malaltia des d'un nou vessant molt més càlid i proper, pensat per a pacients, familiars i professionals», ha dit. La doctora Celda s'ha referit a la part sanitària, destacant que el jardí servirà per «experimentar moments de benestar i salut» i que, «en una societat que ha canviat i molta gent conviu amb la seva malaltia, s'ha de repensar el concepte de salut, si a més del dolor físic podem curar el dolor emocional l'objectiu està més que complert».