18 de març de 2019
18.03.2019
Figueres

Els ajuntaments i el Consell tenen 48 hores per treure pancartes i llaços d'edificis públics

La resolució arriba arran de la petició que va fer Ciutadans

18.03.2019 | 21:19
La pancarta que es pot veure al balcó de l'Ajuntament de Figueres, aquest 18 de març del 2019. (Horitzontal)

La Junta Electoral de la zona de Figueres dona 48 hores als ajuntaments de la comarca de l'Alt Empordà, entre els quals hi ha el de Figueres, i al Consell Comarcal per retirar pancartes, llaços grocs i estelades dels edificis públics per garantir "el principi de neutralitat política". L'organisme alerta que en cas que no els treguin de manera voluntària en el termini indicat es faran "els requeriments personals que siguin necessaris perquè es compleixi el que s'ha acordat". La resolució arriba arran de la petició que va fer el partit Ciutadans en contra de l'Ajuntament de Figueres però la junta l'ha fet extensiva a tots els consistoris de la comarca. La formació celebra la decisió i diu que servirà per treure "la propaganda separatista".

Els ajuntaments de l'Alt Empordà hauran de retirar les pancartes, llaços i estelades que onegin als edificis consistorials. Així ho ha acordat la Junta Electoral de la zona de Figueres que, arran de la denúncia de C's contra l'Ajuntrament de Figueres, ha fet extensiva la mesura a tots els ajuntaments, inclòs el Consell Comarcal.

A l'escrit que s'ha tramès aquest dilluns als consistoris, la junta demana a l'Ajuntament de Figueres que retiri les pancartes "relatives a processos judicials en curs", símbols, eslògans, llaços i estelades que hagi a la seu municipal amb l'objectiu de "garantir el principi de neutralitat política", especialment en període electoral.

L'organisme estén la seva petició a la resta de consistoris de la comarca i als que depenguin de la Junta Electoral de la zona i els dona 48 hores per fer-ho. L'ens alerta que si no ho fan en aquest termini "improrrogable", faran els "requeriments personals que siguin necessaris" i s'adoptaran "les mesures que es considerin convenients".

En aquests moments, a la façana del Consell Comarcal no hi ha cap símbol. Fonts de la institució han explicat que no hi tenen cap pancarta ni llaç groc i que només hi oneja la senyera. La 'rojigualda' es va retirar del balcó fa temps, expliquen.

A l'Ajuntament de Figueres, en canvi, hi ha una pancarta en anglès que defensa que "l'autodeterminació és un dret, no un crim". De moment, el consistori encara no ha fet públic si acatarà la decisió ni quan ho farà.

Mentrestant, Ciutadans ha celebrat la decisió de la Junta Electoral i ha dit que permetrà que es retiri "la propaganda separatista". El portaveu de la formació taronja a la ciutat, Héctor Amelló, diu que la "simbologia" podia interferir en les eleccions generals, municipals i europees" i assegura que estaran "atents" al compliment de la mesura acordada per la junta.

"Les institucions públiques no poden ser el tauler d'anuncis del separatisme", insisteix Amelló, tot recordant que "l'incompliment de la resolució de la Junta Electoral pot suposar un delicte electoral i un altre delicte de desobediència".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent