La Secció Local d'ERC L'Escala va presentar aquest divendres, 15 de març, Etna Estrems, la seva candidata a l'alcaldia per a les eleccions municipals del 26 de maig, en un acte celebrat al casal dels jubilats de la població. Estrems va comptar amb el suport de prop de 150 assistents i també de l'eurodiputat d'ERC Josep Maria Terricabras.

L'acte va ser presentat per Frederic Girado, membre de la Secció Local escalenca, que va destacar «la tenacitat i la feina que ha desenvolupat Estrems en els últims anys per tal d'impulsar i fer créixer el projecte republicà». També va referir-se a «la importància que les dones tinguin un paper protagonista en una vida política que sovint està excessivament masculinitzada».

A través d'un vídeo van intervenir persones properes a Etna Estrems. Des d'amics, exprofessors o comerciants locals fins a càrrecs del partit com el President del Parlament, Roger Torrent, o el diputat al Congrés Gabriel Rufian.

Estrems va explicar les línies mestres del projecte que lidera utilitzant com a metàfora els projectes arquitectònics que realitza en la seva vida professional: «De totes les premisses i d'unes bases irrenunciables que té tot projecte, n'ha de sortir un dibuix consensuat i que, al cap i a la fi, sigui una guia per a construir un nou espai on viure millor, més confortable i fer un pas endavant en la vida de les persones. A ERC l'Escala tenim molt clares quines són les bases irrenunciables d'aquesta nova casa: serà de planta baixa i amb grans finestrals de vidre».