L'Ajuntament de Figueres ha detectat aquesta setmana la presència de nius de graules (Corvus frugilegus) a la plaça de la Palmera. Les aus es troben en estat de cria.

La graula és un ocell membre de la família Corvidae dins de l'ordre dels passeriformes, segons els experts consultats pel Servei de Medi Ambient de l'Ajuntament de Figueres: La presència d'aquestes aus fent niu és la primera vegada que es documenta a Catalunya i, per això, és un fet excepcional.

El Servei de Medi Ambient ha realitzat uns senyals informatius per instal·lar-los a la zona de nidificació i demana a la ciutadania respecte i col·laboració per preservar la tranquil·litat en els nius. Es preveu que després de la cria aquestes aus abandonin la ciutat.

El regidor de Medi Ambient, Francesc Cruanyes, ha explicat quina és la situació: "Des de primers de mes que en tenim constància gràcies a la descoberta de l'ornitòleg Jordi Sargatal, al qual s'han afegit altres experts locals com Enric Capalleras o Ricard Font. Al principi, i seguint el seu consell, recelàvem de fer-ne difusió, per prudència, però la seva aparició és tan vistosa que hem apostat per senyalitzar la seva presència i alhora vetllar pel seu procés de nidificació cria".