El Consell Local de Joventut de Figueres està fent una crida a través de les xarxes socials per animar els joves a dir la seva pel que fa a les polítiques municipals pensades per ells.

L'entitat té la intenció de fer un grup de treball per elaborar propostes concretes que els partits polítics podrien prendre com a referència a l'hora d'elaborar el seu pla d'acció a la ciutat. Al grup de treball, hi poden participar membres d'entitats juvenils, però també joves no associats a títol individual.

«Hi ha moltes polítiques que afecten els joves i, alhora, poques polítiques municipals de joventut», explica Marià Llop, president del Consell Local de Joventut. Així, n'apunta algunes que afecten directament al jovent, com ara: l'habitatge i l'emancipació, per tal que els joves tinguin l'oportunitat d'independitzar-se de la seva família. També apunten que són rellevants les polítiques relacionades amb la formació, la salut i l'ocupació. També destaquen la necessitat d'elaborar polítiques relacionades amb l'oci, ja que des del Consell asseguren que a Figueres no hi ha cap espai per passar el temps lliure. Tanmateix, i parlant de casos concrets, reclamen la necessitat que un partit polític repensi l'Embarraca't.

Trencar amb l'adultcentrisme

«Aquests eixos, no s'han pogut decidir quan toca», afegeix. En aquest sentit, des de l'entitat asseguren que s'ha de trencar amb l'adultcentrisme. Independentment del color que tingui cada partit polític, el Consell considera que les polítiques de joventut municipals no es poden pensar des de la visió adulta, sinó que han de ser els joves qui les ideïn.

En aquesta línia, asseguren que a les llistes municipals no hi ha gaire perspectiva jove perquè tampoc hi ha membres joves. Del jovent que forma part de llistes municipals, caldria analitzar si estan en una posició que els permetria arribar a tenir un escó al ple municipal.

Polítiques de present

«El jovent som present, i necessitem polítiques per al nostre present. S'ha de trencar amb la idea que els joves som futur, perquè en un futur el que serem és adults», conclou.