La voluntat de servei dels Bombers de la Generalitat de Catalunya va molt més enllà d'actuar en emergències, d'apagar incendis, d'excarcerar vehicles accidentats o de rescatar persones. La seva professió té tants components altruïstes com ho demostra la campanya solidària que aquest cap de setmana estan portant a terme: dissabte, a Figueres, a la plaça Catalunya; i diumenge, a Roses, a la plaça de les Botxes.

Els bombers es posen al costat del ciutadà per acompanyar-lo a fer una donació voluntària de sang, pensant en totes aquelles persones a les quals poden ajudar fins al punt de salvar-los la vida.

Aquest dissabte, dia 16, els Bombers de la Generalitat han dinamitzat la plaça Catalunya, amb activitats per a totes les edats, com a reclam per aconseguir l'objectiu fonamental: que com més gent millor s'acosti a fer el gest solidari de donar sang. Tant al matí com a la tarda, fins a les 8 del vespre, «Els Bombers t'acompanyen a donar sang».

Aquest diumenge, dia 17, a la plaça de les Botxes de Roses, s'ha preparat un ambient de celebració molt similar al de Figueres, perquè la intenció dels Bombers és que els rosincs i la gent dels pobles del voltant aprofitin el dia festiu per contribuir en una causa benèfica. L'acció s'ha programat de 10 del matí a 2 del migdia.

Aquesta campanya compta amb el suport del Banc de Sang i Teixits de Girona, que aporta la unitat mòbil per a les donacions.