Amb el lema "Cal un canvi. Ara toca posar ordre", Pere Casellas ha presentat, a la sala gran de La Cate, la seva candidatura a l'alcaldia de Figueres per a les eleccions municipals del 26 de maig. L'historiador, exconseller de la Generalitat i exalcalde de Girona Quim Nadal ha estat l'encarregat d'obrir l'acte. Casellas ha comptat amb la companyia del seu equip de confiança, els actuals regidors Alfons Martínez Puig i César Barrenechea, amb els quals ha compartit el grup municipal d'aquest mandat. A l'acte també hi han assistit alcaldes, diputats i altres càrrecs del PSC, unes sigles volgudament absents en la presentació: "No hi ha el logo del partit, aquest és un acte transversal per sumar", ha explicat Casellas.

Nadal no ha volgut posar llenya al foc en la comparació habitual entre Figueres i Girona -"Ja fa disset anys que no sóc alcalde", ha recordat- però ha posat èmfasi en el fet que "ara que es compliran quaranta anys de les primeres eleccions municipals democràtiques" troba oportuna la frase que encapçala la candidatura de Casellas, sobre el canvi i l'ordre: "ara comença a convenir a molts pobles i ciutats de Catalunya", ja que, segons el seu punt de vista "es comencen a trencar les costures de la feina feta aquests quaranta anys". Quim Nadal va insistir que no venia a Figueres "per donar lliçons a ningú" i va preferir deixar un bon consell a qui vulgui governar la ciutat: "Primer cal arreglar les coses del dia a dia i, després, proposar a la gent un somni". Va acabar dient un clar "sóc socialista" encara que estigui allunyat del PSC, perquè "el socialisme en gran està per sobre dels partits".

La següent intervenció va ser la del diputat Marc Lamuà, segons el qual, la candidatura de Pere Casellas "és la millor opció per Figueres. Durant tots aquests anys només ha volgut dedicar-se a la seva ciutat, els 365 dies de l'any". Lamuà no se n'ha estat de criticar obertament els darrers alcaldes figuerencs "i els seus cops de timó que ningú ha entès".

La professora Maria Àngels Vila, ex càrrec de confiança del govern de coalició del PSC i CiU, ha fet un encès elogi de les qualitats humanes i organitzatives de Casellas, de qui ha destacat "la tenacitat, l'autoexigència i la capacitat de diàleg". També ha intervingut l'advocada i exregidora convergent Sònia Trilla, un dels fitxatges destacats de la llista socialista. Trilla ha fet valdre "la qualitat humana" del candidat i la seva capacitat de treball.

Pere Casellas ha intervingut en darrer lloc per exposar alguns dels eixos principals del seu programa. Després de setze anys exercint de regidor en el govern i a l'oposició, creu que ha arribat l'hora "d'arreglar Figueres i fer-la funcionar". ""Hem tocat fons perquè hi ha hagut polítiques errònies", opina. Està obert a "arribar a acords amb tothom" i prioritza "La seguretat i el civisme" i la necessitat de generar riquesa i benestar per als seus habitants "evitant la marxa de talent. La gent que ve ara és creditora del sistema".

També vol reforçar al màxim possible la Guàrdia Urbana "fins a arribar als noranta efectius", crear una agència de desenvolupament urbà "per combatre les drogues", entre altres temes, que cada regidor gestioni el districte on ha estat més votat i que en "l'agenda social" es potenciï realment el benestar i el repartiment just d'ajuts: "Els serveis socials no estan ben dirigits. Estan obsolets".

Després de donar "tota la importància que es mereixen" a la cultura i els esports, Casellas ha donat prioritat al desencallament del desenvolupament urbanístic i comercial de l'antiga Sala Edison: "Si algú -referint-se al propietari, Antonio Escudero- s'hi vol gastar 40 milions d'euros, pot ser que en parlem, és una oportunitat única".

Aprofitant la presència de l'alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys, Casellas critica obertament que Figueres estigui d'esquenes amb el seu poble veí "en el desenvolupament dels respectius plans urbanístics i defensa "el projecte d'estació intermodal que es va pactar en temps del conseller Quim Nadal".