José Castellón, conegut amb el sobrenom de Joselin (Figueres, 1971) ha estat l'escollit per Guanyem Figueres per optar a l'alcaldia de Figueres. La tria dels cinc primers candidats de la llista de la candidatura s'ha realitzat a través d'un procés de primàries que la candidatura valora en un comunicat fet públic aquest divendres com un èxit, amb la participació de 182 inscrits al cens electoral de Guanyem Figueres (d'un total de 252) que han exercit el seu dret a vot.

En aquest sentit, des de Guanyem Figueres s'han mostrat satisfets "només pel procés obert, democràtic i fet des de la transparència". Des de la candidatura entenen que "calen iniciatives alternatives a les formes de treballar de la vella política que ha governat la ciutat d'esquena als seus veïns i veïnes".

Els inscrits a la candidatura de Guanyem Figueres han escollit "un equip divers, compromès i preparat per donar resposta a les necessitats de la ciutat". José (Joselin) Castellón és activista veïnal, actualment president de l'Associació de Veïns del barri de Sant Joan i treballa de mediador cívic comunitari. El candidat a l'alcaldia de Guanyem Figueres és un referent a Sant Joan pel seu compromís contra l'estigmatització del barri i de la cultura gitana, en la lluita contra el racisme i en una aposta clara per la convivència intercultural.

La segona candidata de Guanyem Figueres serà Paula Franquesa (Barcelona, 1994), activista feminista i col·laboradora de l'Eina, espai jove de la Intersindical - CSC a les comarques gironines. Va participar del moviment 15M a Figueres i de la creació de l'Assemblea de Joves de l'Alt Empordà, que al cap d'un temps va esdevenir Arran Alt Empordà. També he estat militant del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans. Franquesa ha cursat estudis de Promoció d'igualtat de gènere i de Filologia Catalana i actualment treballa de caixera en un supermercat.

El tercer candidat de Guanyem Figueres serà Oriol Casadevall (Castelló d'Empúries, 1978), director de l'escola municipal de música de Castelló d'Empúries Antoni Agramont, músic membre de diverses formacions de jazz i música antiga i director musical del grup de polifonia medieval Locus Desperatus. Fa 11 anys que visc al barri de l'Horta d'en Capallera de Figueres i és militant de la CUP, membre de la junta de l'Institut d'Estudis Empordanesos i membre de l'associació Música i Natura de l'Empordà.

El quart candidat de Guanyem Figueres serà Oriol Turró (Figueres, 1980), regidor de la CUP de Figueres a l'actual consistori. Turró és psicòleg vinculat a la recerca en envelliment i discapacitat i ha participat en l'impuls de diverses iniciatives populars com el Casal La Volta, la Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans de Figueres, la CUP de Figueres, l'associació de veïns Enric Morera i les Festes Alternatives i Populars de Figueres.

La cinquena candidata serà Loli Garcia (Navalmoral de la Mata, 1960), amb estudis de disseny gràfic, disseny web i disseny publicitari és activista social des del 1980. Ha estat delegada de MIFAS Alt Empordà i integrant de la candidatura d'EUiA a les municipals. Garcia va participar activament del 15M a Figueres, és cofundadora de la Plataforma d'Afectats per la Pobresa i, posteriorment, de la PAPH a Figueres i participant del CDR de Figueres.

Votacions del procés de primàries

El 72% dels inscrits al cens d'electors de Guanyem Figueres -182 inscrits han exercit el seu dret a vot, d'un total de 252 inscrits- va participar del 2 al 7 de març a les votacions del procés de primàries per escollir els cinc primers candidats de la candidatura. En aquest sentit, des de Guanyem Figueres es mostren satisfets per l'alta participació dels inscrits de la candidatura, que han pogut decidir, a través de la plataforma digital de votacions, les persones que encapçalaran el projecte.

Guanyem Figueres ha fet públics els resultats de recompte de vots de les primàries:

  • 1- Paula Franquesa: 120 vots
  • 2- José Castellón: 109 vots
  • 3- Oriol Casadevall: 91 vots
  • 4- Oriol Turró: 76 vots
  • 5- Xavier Sais: 65 vots
  • 6- Jordi Roig: 48 vots
  • 7- Pau Turró: 47 vots
  • 8- Nora Belher: 40 vots
  • 9- Loli Garcia: 29 vots
  • 10- Asmae Aazouzi: 27 vots
  • 11- Joan Alberni: 25 vots
  • 12- Òscar Vergés: 25 vots
  • 13- Juan David Urrea: 22 vots
  • 14- Isabel Mateos: 13 vots
  • 15- Jordi Larrosa: 8 vots
  • 16- Jacint Casademont: 6 vots

La conformació definitiva de la llista difereix lleugerament dels resultats de les votacions de les primàries, després d'aplicar-se el principi de paritat de gènere (60% i 40%), que preveu el Reglament del procés de primàries de Guanyem Figueres, després de la no acceptació de la primera posició per part de Paula Franquesa (que passa a la segona posició) i després que Nora Belher hagi decidit renunciar a formar part dels cinc primers candidats de la llista.