14 de març de 2019
14.03.2019
Roses

Roses mostra els edificis emblemàtics senyalitzats a l'alumnat de català

L'arxiver Josep Maria Barris ha guiat una visita amb alumnes i parelles lingüístiques

14.03.2019 | 08:32
Un moment de la visita guiada per la vila de Roses.

L'Oficina de Català de Roses ha dut a terme aquesta setmana una passejada pels edificis més emblemàtics de Roses amb el seu alumnat i les parelles lingüístiques de Roses, guiada i comentada per l'arxiver municipal Josep Maria Barris. Durant l'activitat es va donar a conèixer el projectes de senyalització del patrimoni rosinc.

En Josep M. Barris va iniciar l'activitat amb l'explicació de com es va gestar aquest projecte de senyalització i els diferents elements que en formen part (coneixement col·laboratiu i gratuït amb la Rosespèdia, senyalètica amb els codis QR i locus amoenus amb el patrimoni proper).

A continuació, es va iniciar el recorregut per la Casa Riera i, a través de la Casa Rahola Berga, la Casa Guero, la Casa Matas o la Casa Mallol, entre d'altres, es va posar una atenció especial als cercles socials de l'època, a les activitats empresarials més destacades i al ric llegat cultural identitari que, al llarg del temps, ha deixat una important empremta a Roses.

A partir de les explicacions d'aquests espais emblemàtics, els alumnes que van participar en aquesta activitat van respondre un qüestionari relacionat amb tot allò que es va explicar. A més, qui ho vulgui, podrà tornar a fer el recorregut i, través del codi QR que hi ha a cada placa explicativa, podrà accedir a molta més informació sobre cadascuna de les cases comentades.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent