Davant la proximitat de les eleccions municipals, el Cercle Euram de l'Empordà ha mantingut trobades amb algunes de les formacions que el proper 26 de maig es presentaran als comicis per escollir el nou alcalde i el nou equip de govern de l'Ajuntament de Figueres. Des del passat mes de novembre, segons explica en un comunicat el mateix Cercle, i aprofitant la reunió mensual dels membres de l'associació, els empresaris s'han reunit amb Agnès Lladó (ERC), Pere Casellas (PSC), Maria Àngels Olmedo (PP), Héctor Amelló (Cs) i Xavier Amiel (membre de la llista de Canviem Figueres). Les trobades es tancaran el dilluns 1 d'abril amb la presència de l'alcalde, Jordi Masquef (PDeCAT).

En aquestes reunions, els representants de les formacions polítiques han presentat els principals punts del seu programa electoral i han respost les preguntes dels empresaris assistents. Un dels temes recurrents ha estat el de les infraestructures, amb especial èmfasi al futur del Logis Empordà i l'estació del tren convencional. Així, a la trobada amb Pere Casellas i el subdelegat del Govern de l'Estat a Girona, Albert Bramon, aquest darrer va dir que ADIF aposta perquè l'estació se situï a la circumval·lació i va alertar sobre les conseqüències del soterrament de les vies posant com a exemple la situació que ha viscut Girona, amb unes obres que han durat molt més del que estava previst i amb un cost que s'ha disparat.

La creació d'una Agència de Desenvolupament Econòmic que permeti les empreses retenir el talent i apostar per la formació vinculant grups de recerca a les universitats, són dos dels punts del programa d'ERC que va presentar Agnès Lladó als membres del Cercle Euram. Per Ciutadans, les prioritats per a la ciutat dels propers anys són la

posada en marxa d'una Agència de Turisme i Comerç i la potenciació de la marca Figueres com a forma d'atreure talent, inversió i turisme, entre d'altres, segons va explicar Héctor Amelló.

Maria Àngels Olmedo, del Partit Popular, va situar la mobilitat, la inseguretat l'incivisme i la neteja com els principals punts febles de Figueres, i va comentar que el seu partit aposta per allargar la Ronda Sud amb una nova obertura entre la rotonda dels cinemes i la fàbrica Heco, que permetria facilitar la sortida i l'entrada de vehicles i ajudaria a descongestionar aquesta via. Des de Canviem Figueres, Xavier Amiel va dir que la reforma i aprovació d'un nou POUM és bàsic per a la ciutat, i va explicar que un dels cavalls de batalla de la seva formació serà aconseguir la titularitat municipal del Castell de Sant Ferran, amb l'objectiu d'ubicar-hi una universitat europea de Belles Arts.