13 de març de 2019
13.03.2019
Roses

El Teatre de Roses va acollir la jornada de dinamització econòmica i ocupacional

L'acte es va celebrar el passat dissabte 9 de març i van participar agents de diferents àmbits

13.03.2019 | 13:59
Sessió del passat 9 de març al Teatre de Roses.

El Teatre Municipal de Roses va acollir el passat dissabte 9 de març una jornada de treball on es va revisar el Pla estratègic en l'àmbit del desenvolupament econòmic local i l'ocupació a l'Alt Empordà. L'acte va comptar amb representants del món empresarial, social, educatiu, ocupacional i formatiu de la comarca i s'adreçà a marcar un pla d'accions per a la dinamització econòmica i ocupacional comarcals.

El desenvolupament de la sessió estava estructurat segons el resultat de quatre taules de treball celebrades prèviament dins els següents àmbits: ocupació, emprenedoria i empresa, agroalimentari i turisme.

Les entitats promotores del pla estratègic eren: el Consell Comarcal de l'Alt Empordà, els ajuntaments de Figueres, Roses, Castelló d'Empúries, Llançà, L'Escala, La Jonquera, Vilafant i Vilamalla, el Consorci Salines-Bassegoda i l'Associació Empordà Turisme.

L'objectiu de les sessions va ser aportar noves idees i reflexions que permetin configurar un pla d'accions prioritàries adreçades a dinamitzar tant a nivell econòmic com ocupacional la comarca. A partir d'una dinàmica oberta i flexible de treball, els participants varen contribuir amb noves aportacions en els diferents àmbits proposats.

A les conclusions finals de la jornada, una de les peticions que va sorgir va ser la necessitat que es garanteixi la realització de les accions proposades en el document definitiu de revisió del pla estratègic. Com a demanda prioritària dels participants, va constar que les accions que s'acordin han de ser viables i possibles d'executar amb els recursos endògens disponibles. En aquest sentit, es va proposar la creació d'una comissió o òrgan representatiu, legitimat i consensuat pels principals agents del territori, que aprovi, acompanyi i validi l'execució de les accions.

La pròxima jornada participativa està prevista que es celebri el dia 25 d'abril. En aquesta jornada es presentarà un document provisional de diagnosi que serveixi per elaborar i consensuar el pla d'acció definitiu.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent